Home / / DSC’65 houdt het een helft droog tegen OVC’21
.

DSC’65 houdt het een helft droog tegen OVC’21

OMMEN – OVC’21 heeft maandagmiddag met 3-0 gewonnen van DSC’65. Pas na rust namen de Ommenaren afstand van de degradatiekandidaat uit Drenthe.

Begin december vorig jaar liet DSC’65 zich kennen als een lastige opponent voor OVC’21. De formatie van trainer Freek Goeree kreeg met pijn en veel moeite de 1-0 achter weggepoetst en pakte een puntje mee in Dalerveen.

DSC’65 was een blessuregolf en zeven verliespartijen op rij later weggezakt naar de gevarenzone. Dat maakt de ploeg van Richard Nieborg tot een gevaarlijke opponent, iets met een kat in het nauw en rare sprongen of iets dergelijks. De bezoekers uit Dalerveen willen wegblijven van de wip, de bloedlinke, oncomfortabele twaalfde plaats. Dan ga je de barrage in en kun je op een slechte dag maar zo struikelen over een vijfdeklasser met ambities. Het gevolg van Nieborg zit op ramkoers en kreeg in Ommen de achtste tik in successie.

Niet dat de thuisclub nu zo geweldig voor de dag kwam. Een stevige wind overdwars en een kurkdroog, hard en hobbelig veld maakte het de veldacteurs verre van gemakkelijk. Wel had OVC’21 continu het initiatief. Voor DSC’65 gold het verhaal van de tien kleine nikkertjes, en toen waren er nog maar tien, en toen waren er nog maar negen enzovoort, enzovoort. Trainer Nieborg was bij rust al door zijn wissels heen. Drie keer moest hij een strompelende, dan wel trekkebenende, gekwetste speler vervangen. Gelukkig voor hem hield na de thee de rampspoed op. 0-0 halverwege.

Een wonder. Lang niet zo groot als het verhaal rond Pasen en de Wederopstanding, maar o, o, o, wat hielp de thuisploeg een kansen om zeep. De mooiste was voor Nick Zandman. Wesley Haverkort stoomde vanaf links op en kon pas in de vijandelijke zestien gestuit worden. Onreglementair, dus klonk het fluitsignaal van arbiter Ties Alberts die resoluut naar de stip wees. Klus voor Zandman, die vanaf elf meter de ban mocht breken. De puntspeler van OVC’21 faalde hopeloos. De inzet mag worden bijgeschreven in het handboek ‘Slechtst ingeschoten penalty’s in de historie van de edele voetbalsport’.

Na de onderbreking viel de 1-0. Stijn Schuurman sprintte rechtsreeks van de bank de zestien in en klutste een vrije trap van Dennis ter Burg binnen. ‘Hè, hè, eindelijk!’ Een zucht van verlichting klonk door aan de zijlijn. Het was de verlossing. Nog binnen het uur werd Stefan Herbrink op avontuur gestuurd. De afweerlinie van DSC’65 kreeg alleen het rugnummer 11 van de snelle buitenspeler te zien. Balletje aannemen, kijken en binnen schuiven.

De eindstand van 3-0 werd bepaald door invaller Jan Meulenbelt, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Dennis ter Burg, de man die met precisiepasses aan de basis stond van praktisch elke aanval van de runner-up van 4D. “Als het zo gemakkelijk gaat, ga je in het spelletje van hun mee”, trachtte verdediger David van Elburg het matige spel van de thuisploeg te verklaren. “Maar goed, de punten zijn binnen, dat is het belangrijkst.”

Opstelling: Peul; M. Mulder (55. Schuurman), De Wit, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder, Mayilyan, Ter Burg; Leuninge (65. Meulenbelt), Zandman, Herbrink (72. Schokker).

Stand 4E: HODO 20-48, Pesse 20-47, Titan 21-41, KSC 20-36, OVC ’21 20-35, Sweel 21-32, VIOS (O) 21-27, Bargeres 19-26, Wijster 21-24, Schoonebeek 20-21, DSC ’59 20-19, EHS ’85 21-19, DVC ’59 21-12 en Witteveense Boys 23-12.

Foto’s: Willem Lampe

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.