Home / / Diamanten bruiloft Henk en Nanny Nijhuis-Veurink

Diamanten bruiloft Henk en Nanny Nijhuis-Veurink

OMMEN – Vorige week was het zestig jaar geleden dat Henk Nijhuis uit Witharen en Nanny Veurink uit Arriën trouwden. Vrijdagmiddag, voorafgaand aan het feest bij hotel Wildthout, was het een komen en gaan van pers en fotografen. Burgemeester Hans Vroomen verraste Nanny (81) en Henk (85) op deze zonnige lentedag met een mooi boeket.

Als er koffie met gebak wordt geserveerd, verdiept de burgemeester zich samen met Henk, Nanny en de kinderen (twee zoons, één dochter en aanhang) in hun leven. Hij stelt de natuurlijk onvermijdelijke vraag: “Hoe hebben jullie elkaar nu destijds onmoet?” “Nanny, vertel jij het maar,” glimlacht Henk. Nanny: “Ja, hoe ging dat… Hij woonde in Witharen, ik in Arriën. Ik werkte bij Schudde. We verkochten mode, naaigerei, linnengoed, vloerbedekking, enzovoort. Henk kwam langs in de winkel om haakspullen te halen voor zijn moeder…” “Vanaf toen had ze wel héél vaak haakspullen nodig,” plagen de kinderen.

“Mijn moeder was heel modern voor die tijd,” merkt één van de zoons op. “Toen ze trouwde bleef ze gewoon werken. Het is sowieso bijzonder dat u doorwerkte toen wij geboren werden. Voor die tijd.
Ze werd later interieurverzorgster bij de Boslustschool. Dat was dichtbij ons huis aan de Wolfskuillaan.” “Tot je pensioen heb je dat gedaan,” zegt de dochter. Nanny: “Heel lang, ja.”

Henk was in eerste instantie boerenknecht en was daarna al snel werkzaam als verzekeringsagent bij ’t Hooge Huys. Op zijn zestigste ging hij met pensioen. “Al 25 jaar nu. Lekker toch. Dat gaat ons niet meer lukken denk ik.” “Pa is onrustig. Hij kan niet lang stil zitten. Hij moet dan op jacht bijvoorbeeld.” Henk: “Ik heb een jachtakte.”

“Moeder is graag thuis. Ze is altijd bezig. Ze leest kranten en tijdschriften en is heel zorgzaam. Als kind kregen wij niet de tijd om brood te smeren voor school. Dat was al geregeld,” vertellen de kinderen.

Het bruidspaar is gelukkig gezond en geniet van hun kinderen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinzonen. Wat is het geheim van een goed huwelijk? “Elkaar de ruimte geven,” zeggen de twee.

Foto: Gea Slotman

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.