Home / / De Vilsterse Molen is weer open voor het publiek.

De Vilsterse Molen is weer open voor het publiek.

VILSTEREN – Vanaf 1 mei tot 1 oktober is de molen weer open voor het publiek. Elke donderdag, elke zaterdag en de tweede en vierde zondag van de maand. De gidsen en de molenaars ontvangen u graag tijdens de openingstijden, om u het een en ander te vertellen over de Vilsterse Molen. Bij voldoende wind, laat de molenaar de molen draaien en wordt er graan gemalen. Groepen buiten de openingstijden zijn op afspraak, van harte welkom.

De hoogste molen in Overijssel

De Vilsterse Molen uit 1858 is de hoogste molen in Overijssel. Deze achtkantige bovenkruier heeft meer dan 100 jaar gefunctioneerd als korenmolen. De 12 meter hoge stelling geeft een prachtig uitzicht over het landgoed Vilsteren. In 1901 werd de molen grotendeels door blikseminslag verwoest. Met onderdelen van twee molens uit de omgeving is hij hersteld om tot eind 1966 dagelijks dienst te doen. Na een restauratie van de buitenzijde valt de molen onder Monumentenzorg. Eind 1997 is de binnenzijde gerenoveerd en opnieuw maalvaardig gemaakt. Vanaf 2008 is de molen een opleidingsmolen voor vrijwillige molenaars.

Openingstijden

De Vilsterse Molen is geopend van mei tot oktober: Iedere donderdag en zaterdag en de tweede en vierde zondag van de maand. Openingstijden: van 13.30 tot 16.30 uur. De rondleidingen worden gegeven door opgeleide molengidsen en vrijwillige molenaars. Bij voldoende windkracht wordt er tijdens het draaien van de molen graan gemalen. Entree 1,00 euro per persoon.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.