Home / / Dakloze jongeren slapen onder de Vechtbrug

Dakloze jongeren slapen onder de Vechtbrug

OMMEN – Afgelopen vrijdagavond werd de ‘Nacht Zonder Dak’ georganiseerd. Een actie waarbij een groep van zo’n 50 jongeren en jeugdleiders de nacht doorbracht onder de brug. Ze deden dit om geld in te zamelen voor Tear, een christelijke hulporganisatie die straatjongeren ondersteunt in landen als India, Kenia en Bolivia. De jongeren, afkomstig uit de GKV Het Baken en de Evangelische Gemeente Ommen, hebben zich laten sponsoren door familie en bekenden. Vanaf 18.30 veranderde de parkeerplaats onder de brug van Hotel De Zon, in een krottenwijk. Met karton, plastic en tape werden de mooiste krotjes gebouwd. De jongeren deden flink hun best, er was een prijs te winnen voor het mooiste krotje. In de avonduren waren er activiteiten zoals lasergamen, pannakooi en een workout. Ook werd er een Café Zonder Dak opgezet, waarbij belangstellenden terecht konden voor koffie en versnaperingen. Het was een koude nacht, maar in de krotjes en rond de vuurton was het goed vertoeven. Vroeg in de ochtend werd, na het gesponsorde ontbijtje, alles weer opgeruimd en keerden de jongeren huiswaarts. Waarschijnlijk om zo snel mogelijk hun bed in te kruipen, maar wel met de ervaring hoe het is om de nacht op straat te moeten doorbrengen.

De organisatie van ‘Nacht Zonder Dak’ Ommen is het gelukt om alle activiteiten en benodigdheden gesponsord te krijgen, van gasfles om de knakworst te verwarmen, tot dixies en lasergames. Daardoor kon de volledige opbrengst, die ruim 3100 euro bedraagt, naar Tear gaan! Alle sponsoren, waarbij diverse ondernemers uit Ommen, worden dan ook hartelijk bedankt.

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.