Home / / Con Amore brengt ‘Stabat Mater’ van J. Haydn

Con Amore brengt ‘Stabat Mater’ van J. Haydn

LEMELERVELD – Het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld voert ook dit jaar weer een Passieconcert uit. Dit concert, ´Stabat Mater´van Joseph Haydn, vond op Palmzondag 14 april plaats in de Grote Kerk te Dalfsen en op Goede Vrijdag 19 april in de Heilig Hartkerk te Lemelerveld.

In 1767 componeerde Haydn het Stabat Mater. Het Stabat Mater is genoemd naar de beginwoorden van het Middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorose (De moeder stond bedroefd). Het Stabat Mater beschrijft het verdriet van Maria tijdens de kruisiging van Christus. Haydn schreef het werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag aan het Oostenrijkse hof. Ook Con Amore zal het Stabat Mater uitvoeren in de lijdenstijd.
Voor de uitvoering van beide concerten is Con Amore uitgebreid met een aantal gastkoorleden. Als solisten werken mee: Yvonne Boerdam (sopraan), Franka van Essen (mezzosopraan), Eyjólfur Eyjólfsson (tenor) en Aart van der Snoek (bas).
Dirigent is Wim van Lenthe. De muzikale begeleiding is in handen van een samengesteld orkest en het orgel wordt bespeeld door Bert Bootsma.
De entree is gratis; er is een collecte bij de uitgang.

Op Goede Vrijdag 19 april begint de dienst in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld om 19.30 uur.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.