Home / / Compostactie kerken bereikt nieuw record

Compostactie kerken bereikt nieuw record

DALFSEN – De gezamenlijke kerken G.K.V. en N.G.K kerken hebben afgelopen woensdagavond de Compostactie 2018/2019 afgesloten. Dankzij deze succesvolle actie wordt (na aftrek van de kosten) voor twee goede doelen een bedrag van ruim 5400 euro beschikbaar gesteld.

Dirk Kanis van het compostteam licht toe: “De doelen die we kiezen moeten wel enigszins gerelateerd zijn aan Dalfsen. In de bijbel staat dat wij ook oog moeten hebben voor de minderbedeelden. Mede daarom is deze keer gekozen voor de Imminkhoeve en Deelpakket. Het succes van deze compostactie is vooral te danken aan de vele vrijwilligers en niet te vergeten twee bedrijven, distributeur Malanico en Wienen Autotechniek en Kraanverhuur die opslag ruimte en haar kantine ter beschikking stelde.”
Er werden 1000 zakken compost, 950 zakken potgrond en 150 zakken mestkorrels verkocht. Vertegenwoordigers van de twee goede doelen waren blij verrast door het mooie bedrag van 2717.70 euro dat zij mochten ontvangen. Popko Muller nam de cheque in ontvangst namens de Imminkhoeve. De Imminkhoeve is al sinds 1972 een aangepast vakantieverblijf voor mensen met een beperking en ouderen.
Imminkhoeve ontvangt geen subsidies of overheidsbijdragen. Al hun werk wordt betaald uit inkomsten van het hotel en de accommodaties. “Voor extra dingen, zoals aanpassingen en de aanschaf van hulpmiddelen, is Imminkhoeve geheel afhankelijk van donaties, sponsoring, giften en legaten”, zegt Muller. “Wij gaan dit bedrag besteden voor onze rolstoelfietsen. Dit is een bijzondere mooie aanvulling.”
Namens Deelpakket namen Mirthe Post en Wim Lubbers de cheque in ontvangst. Mirthe Post verduidelijkt: “Deelpakket bezorgt in Dalfsen, Oudleusen en Hoonhorst op zo’n 130 adressen iedere maand een boodschappenpakket. Wij zijn met 25 adressen begonnen. De laatste tijd neemt het aantal adressen behoorlijk toe. De vergrote vraag maakt het lastiger om aan de vraag te blijven voldoen. Extra inkomsten zijn dan ook van harte welkom.”
Wim Lubbers vult aan: “Het zijn dikwijls gezinnen die net boven de norm van de voedselbank zitten. Wii willen ook deze gezinnen graag een steuntje in de rug geven.”

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.