Home / / B&W Dalfsen bezocht Vechtdal Brouwerij
.

B&W Dalfsen bezocht Vechtdal Brouwerij

DALFSEN – Het voltallige college van Burgemeester en Wethouders bezocht dinsdagmiddag de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij aan de Molendijk in Dalfsen.

Namens de Vechtdal Brouwerij ontvingen Jos Verlaak en Wim Holsappel de gasten. Jos Verlaak schetste het doel de ontwikkeling van de Stichting vanaf de oprichting in 2014. De Vechtdal Brouwerij is opgericht om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een beschutte werkplek te bieden. Nadat het bier eerst in Friesland werd gebrouwen en in Dalfsen van een etiket werd voorzien vinden vanaf oktober 2016 alle werkzaamheden aan de Molendijk plaats.

De voormalige gymzaal, welke tijdelijk gehuurd wordt, is geschikt gemaakt voor het brouwen, afvullen, etiketteren en distribueren van smaakvol speciaal bier. Op zo’n 60 plaatsen is het bier van de Vechtdalbrouwerij te koop in voornamelijk Overijssels Vechtdal.

Toekomst
Er zijn nog geen vastomlijnde plannen voor de huidige locatie van de brouwerij. Alles hangt af van de plannen welke in ontwikkeling zijn in het nieuwe Centrumvisieplan. Voor het bestuur van de Stichting Vechtdal Brouwerij een aandachtvragende situatie. Er vindt momenteel overleg plaats met diverse partijen om tot een toekomstbestendige oplossing te komen.

De Vechtdal Brouwerij is een zorgbrouwerij. Mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt vinden er een nuttige sociale werkplek. Zo’n 40 dagdelen per week is er werk voor deze doelgroep. Er wordt met trots en passie gewerkt gedurende vier dagen per week onder begeleiding van brouwer en bedrijfsleider Stefan Maats. Er wordt samengewerkt met Philadelphia Leerwerkcentrum en de Gemeente Dalfsen.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.