Home / / Brandweerteams uit Noordoost-Nederland oefenen in Dedemsvaart

Brandweerteams uit Noordoost-Nederland oefenen in Dedemsvaart

DEDEMSVAART – Tien brandweerteams uit van veiligheidsregio’s Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland nemen zaterdag 6 april in Dedemsvaart deel aan de provinciale vaardigheidstoets. Met deze toets bereiden de teams zich voor op de gewestelijke vaardigheidstoetsen.

De vaardigheidstoets speelt zich af op een locatie in Dedemsvaart. Tussen 08.00 en 17.00 uur bootsen de teams een inzet na. Deze wordt beoordeeld door officiële juryleden van het ABWC. Rook en vuur worden niet gebruikt maar wel optische en geluidssignalen.

Om het wedstrijdeffect en het realiteitsgehalte zo groot mogelijk te houden wordt er vooraf geen informatie verstrekt over het scenario. Ook de exacte locatie blijft voor de deelnemers tot 6 april onbekend. De provinciale wedstrijden worden afgesloten met een prijsuitreiking door burgemeester Snijders van de gemeente Hardenberg. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur in de brandweerkazerne van Dedemsvaart aan de Hoofdvaart 55.

Lees ook

Waterschap: ‘Regen geeft wat verlichting’

REGIO – De regen van de afgelopen week heeft in het werkgebied van het Waterschap …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.