Home / / Bostheater Ommen overhandigt een dijk van een affiche

Bostheater Ommen overhandigt een dijk van een affiche

OMMEN – En de sterren aan de hemel gaan fonkelen als nooit tevoren…, boven het amfitheater, gelegen schuin onder de top van de Besthmenerberg. De organisatie van Bostheater Ommen kan een dijk van een affiche overhandigen. Om van te kwijlen. Even een sprekend voorbeeld er uit te pikken: wat te denken van De Dijk. Huub van der Lubbe en zijn genootschap gaan ongetwijfeld een uitverkocht huis in vuur en vlam zetten. Maar er is meer.

Een greep? De Edwin Evers Band, The Kik speelt Boudewijn de Groot en Johan Derksen Keeps the Blues Alive. Verantwoordelijk voor de poster met ronkende namen zijn de programmeurs Ewald Klein Herenbrink en Koen Boschman. Voor het zesde jaar in successie heeft het duo opwindende gasten gecontracteerd. Hier aan vooraf ging een queeste, met als referentiekader wat is hot, wat is haalbaar, niet alleen contracteren wat je zelf leuk vindt, maar vooral met in het achterhoofd de gedachte ‘wat is leuk om te presenteren en waar draait het publiek momenteel warm voor?’

“Inderdaad. Een zoektocht”, bevestigt Boschman. “We bezoeken regelmatig concerten en festivals als Eurosonic, Lowlands en Dauwpop. We zijn liefhebbers. Ha, ha, klopt, fanaten misschien. Zien veel leuks. Vaak kijken we elkaar aan en denken hetzelfde: echt iets voor het Bostheater. We willen het gebeuren hier een eigen smoel geven. We zitten nog steeds in de lift. Kunnen steeds meer leuke bands of acts vastleggen. Mooi toch? We krijgen veel positieve reacties. Of ik trots ben op de ontwikkeling? Ja. Als je ziet dat mensen een goeie avond hebben geeft dat best wel een kick. Komt trouwens ook. The Kik. Met een compleet orkest. Zie ik persoonlijk erg naar uit. De verwachting is hoog gespannen. Net als naar het festival Into the Wild, met namen als Rondé en Eut. En Garrett T. Capps, een spacecowboy uit de States. Let op, daar gaan we meer van gaan horen. Wij hebben ze nu al vastgelegd.”

Het is geen toeval dat poster en website van het Bostheater er flitsend en eigentijds uitzien, want Klein Herenbrink verdient de kost als grafisch ontwerper. Daarnaast gebruikt ‘de Man met de mooiste bakkebaarden van het Vechtdal’ geen vijftig woorden als ie zijn verhaal ook met vijfhonderd kan doen. Een spraakwaterval, die in zijn missie de muziek te promoten babbelt in de zesde versnelling. De passie spat er van af. Een spervuur aan namen knalt in het rond. Het duo is er niet op uit de programmering om te turnen tot een persoonlijk feestje, maar natuurlijk hebben de twee zo hun voorkeuren en wensen. “Hopelijk mooi weer bij Into the Wild, het festival. In ieder geval droog. Dat scheelt in stemming, opkomst en beleving. Het loopt goed. Zo goed, dat we De Dijk, een topband hebben kunnen strikken. Uitverkocht huis. Zeker weten. Net als Edwin Evers, die twee keer komt. Koen en ik zagen jaren geleden de potentie van het Bostheater en wilden graag meehelpen dit naar een hoger niveau te tillen. Gezien de respons is dat aardig gelukt.”

Een understatement van jewelste. Op het moment dat pal na de opwachting van de twee muziekfanaten in de organisatie, schakelde Ewald hem direct in de hoogste versnelling en slingerde illustere namen als Daniël Lohues, Ilse de Lange en De Dijk over de vergadertafel. Het destijds zittende bestuur inclusief vrijwilligers verslikte zich bijkans in de koffie, maar het was geen bluf of grootspraak. “Nee, natuurlijk niet”, bevestigt de programmeur. “Je moet ambitie hebben. We zijn op zoek naar diepgang, originaliteit, diversiteit en aanstekelijke kindervoorstellingen. Ook spelen we met de gedachte om eens een hiphopact te programmeren. Denk aan Typhoon of Styx. Waarom niet? Het is iets van deze tijd. Nee, geen enkele leeftijdscategorie wordt vergeten. Er staan deze zomer kindervoorstellingen op het programma, maar ook zangkoren, jazz, rock, country en een orkest dat klassieke muziek speelt afgewisseld met verhalen van astronaut André Kuipers.”

De organisatie van Bostheater Ommen staat deze zomer voor een krachttoer, maar is op haar taak berekend. “Met dank aan de inzet van alle vrijwilligers, van bestuurslid tot parkeerwachter en van koffieschenker tot gastvrouw kan het niet anders dan dat het weer een bijzondere beleving wordt in het Bostheater”, meldt Boschman. “We hopen dit jaar weer veel montere bezoekers te mogen verwelkomen. Daar doe je het uiteindelijk ook voor. Een mooie beleving creëren voor bezoekers, vrijwilligers en niet te vergeten de acts zelf.”

Wat rest zijn schietgebedje naar boven, want gelijk elk openluchttheater in den lande wordt ook in de Vechtstad gehoopt op aangenaam en droog weer tijdens de uitvoeringen.

Voor data en entreeprijzen, zie www.bostheaterommen.nl.

 

Programma Bostheater Ommen

Mei
19 Shantykoren: De Stuwzangers & De Schuylenvaerders

Juni
22 The Kik speelt Boudewijn de Groot met orkest
27 Johan Derksen Keeps the Blues Alive
30 De Dijk

Juli
05 Hackensaw Boys & Pert Near Sandstone
28 De Sprookjes Revue (kindervoorstelling)

Augustus
04 Waar is mijn Trommel? (kindervoorstelling)
10 Thijs Boontjes Dans- En Showorkest
18 LEF: Muizenissen in het Bos (kindervoorstelling)
25 Bruut!
31 gitaarrocker Yorick van Norden

September
06 Edwin Evers Band (uitverkocht)
07 Edwin Evers Band (uitverkocht)
13 Festival Into the Wild: The Cosmic Carnival speelt Fleetwood Mac
14 Festival Into the Wild: Rondé, Eut, Tricklebolt en Garrett T. Capps
21 André Kuipers & Kamerata String Orchestra

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.