Home / / Ingezonden: Bomenkap en diversiteit

Ingezonden: Bomenkap en diversiteit

Met bijzondere interesse las ik het gedeelte over de bomenkap op de Lemelerberg van mevrouw Claire Poutsma in het Ommer Nieuws van woensdag 3 april.

Ook ik was onlangs op de Lemelerberg en heb met enorme woede kennis genomen van die gigantische kap van onze CO2 absorbtiemachines. Waar we allemaal boos en verdrietig van worden is de vernietiging van onze regenwouden, en wat doen wij? We laten Staatsbosbeheer / Landschap Overijssel “zomaar” hun gang gaan. Echt te gek voor woorden!

Mevrouw Kooij van Landschap Overijssel geeft aan dat de Lemelerberg onder druk staat. Door een teveel aan stikstofuitstoot door o.a. industrie en landbouw zou er een monocultuur ontstaan die ten koste gaat van de biodiversiteit. En zijn daar die bomen dan de schuld van? Nee! Lost het kappen van bomen en plaatsen van heide ons stikstofprobleem van landbouw en industrie op? Nee!

Pak dan in vredesnaam eerst de stikstofuitstoot aan! Maar nee, er wordt altijd geschermd met het feit dat er de laatste 100 jaar 90% van de heide is verdwenen! Heeft u wel eens bekeken hoeveel bos er is verdwenen de laatste 100 jaar? Daarnaast wordt beweerd dat de dieren en planten in de heidegebieden het zwaar hebben. Dit zou komen door gebrek aan biodiversiteit… Heb je dan meer heide nodig? Of moeten we misschien ons stikstofprobleem nu toch eens echt gaan aanpakken?

Eén ding is zeker: deze kapactie is van een schandalige proportie en had ook veel kleiner gekund. Dit hadden we als burgers nooit moeten toestaan! Bovendien is het absoluut niet meer van deze tijd.

Anne Marsman
Ommen

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.