Home / / Boekstartcafé gaat Ommy-zwemmen

Boekstartcafé gaat Ommy-zwemmen

OMMEN – Op woensdag 1 mei verplaatst het Boekstartcafé zich naar het zwembad van de Carrousel. Terwijl Ommy de wacht houdt, gaan de kinderen lekker spelen en zwemmen in het warme water. Let op, de tijd is anders dan anders. Het begint om 11.00 uur. Boekstart is voor kinderen tot en met 3 jaar. Zij gaan tijdens dit Boekstartcafé meedoen aan Ommy-zwemmen: lekker spelen in het water voor alle kinderen die nog niet aan zwemles toe zijn. Broertjes en zusjes van 4 jaar en ouder mogen gratis mee. Als ze een zwemdiploma hebben, mogen ze op eigen houtje gaan zwemmen. Anders doen ze mee met het Ommy-programma. Tussendoor worden er leuke verhaaltjes voorgelezen.

De toegang voor deze speciale ochtend is gratis, wel moet er (verplicht) gereserveerd worden via www.bibliotheekommen.nl/zwem. Vermeld bij de reservering het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Vermeld bij de kinderen hun leeftijd en of ze een zwemdiploma hebben. Voor elk kind mag een volwassen begeleider gratis mee. Deelnemers verzamelen in de hal bij het zwembad vanaf 10.45 uur; we gaan samen naar binnen.

Boekstartcafé

In het BoekStartcafé in de Bibliotheek Ommen wordt altijd voorgelezen. Het BoekStartcafé is elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur. Tegelijk met het voorlezen zijn er altijd wisselende activiteiten voor de kinderen.

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Om kleine kinderen en hun ouders in contact te brengen met voorlezen, organiseert de Bibliotheek het BoekStartcafé. Er is ook de BoekStart-koffer: een gratis koffertje met boekjes voor de allerkleinsten dat je mag ophalen in de Bibliotheek, samen met het pasje voor je baby. Lid zijn van de Bibliotheek is voor kinderen namelijk altijd gratis.

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.