Home / / Begraafplaats in Beerzerveld heeft na 50 jaar een officiële naam

Begraafplaats in Beerzerveld heeft na 50 jaar een officiële naam

BEERZERVELD – Na 50 jaar heeft de begraafplaats in Beerzerveld een officiële naam gekregen: ‘Beerzerhof’. Het naambord werd onlangs onthuld door de bedenker van de naam, John de Koning, en de 91-jarige Klaas Groteboer, de maker van het bord.

Op initiatief van de drie kerken en begrafenisvereniging ‘De Laatste eer’ werd in 1959 een verzoek voor een begraafplaats bij de gemeente Ommen ingediend. Vroeger werden de overledenen uit Beerzerveld, Beerze en Mariënberg begraven in Vroomshoop, Ommen, Sibculo of Bergentheim.

In 1965 werd aan de Beerzerhaar grond van boer Nijman aangekocht en in 1969 werd de eerste overledene er begraven. Twee jaar geleden kwam Plaatselijk Belang Beerzerveld/Mariënberg met het idee om via de nieuwsbrief de bewoners een toepasselijke naam te laten bedenken voor de begraafplaats. Tal van namen kwamen binnen bij PB , onder andere ‘Beerzerhof’.

Gezien de landelijke ligging van de begraafplaats kwam Plaatselijk Belang bij de houtsnijclub in Beerzerveld terecht. De club werd gevraagd om hiervoor een houten bord te maken. Vol enthousiasme is Joop Berends begonnen met het grafische ontwerp en vervolgens heeft de 91- jarige Klaas Groteboer hier vorm aan gegeven. Het resulteerde in een mooi houten bord met de naam ‘Beerzerhof’.

Lees ook

Jeugdspelers TCO krijgen nieuwe clubshirts

OMMEN – Afgelopen week ontvingen alle jeugdspelers van TCO een nieuw clubshirt. De shirts worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.