Home / / Balkbrug kan het Oranje Zwart niet lastig maken

Balkbrug kan het Oranje Zwart niet lastig maken

WANNEPERVEEN – Sportclub Balkbrug reisde af naar Wanneperveen, waar het de degens kruiste met Oranje Zwart. De thuisclub is een van de vijf ploegen die elkaar momenteel weinig toegeven in de strijd om de titel. Het is wekelijks stuivertje wisselen wie de leidersstaf voor een week mag hanteren, maar de race is nog lange niet beslist. Steenwijkerwold had vooraf aan speelronde 17 de beste papieren, gevolgd door Wacker, De Blesse, Steenwijk en… Oranje Zwart.
Er wachtte dus een zware klus voor de mannen van Dik Runherd. Op eigen terrein ging sportclub Balkbrug er met 1-5 af. De cijfers waren deze keer een fractie milder, 3-0. “In de openingsfase scoort Jeroen Kleene, 1-0. Dan loop je gelijk achter de feiten aan”, treurde Runherd na afloop. Balkbrug komt die eerste tik niet meer te boven. Als na iets meer dan een half uur spelen Jarno de Boer een corner verlengt tot achter doelman Joey Overes wordt de missie welhaast onmogelijk. “Oranje Zwart is een geroutineerde, slimme ploeg, met veel wilskracht en power en razend effectief. Voetballend konden we mee, maar geen moment doorbijten.” Het zit ‘De Balk’ geen moment mee. Al dan niet een handsballetje in de zestien van de thuisclub, geen penalty voor de elf van Runherd. Nog geen twee minuten later tikt Joris Bouwman het leer met de arm aan en jawel, balletje op de stip. Jeroen Kleene is zo’n karwei prima toevertrouwd. Onberispelijk schiet de geroutineerde captain uit Wanneperveen raak. Ook in het resterende kwartier neutraliseert doelman Martin Petter elk speldenprikjes van de mannen van Runherd. “Als Patrick Bloemberg en Lennart Baas niet scoren heb ik een probleem”, verzucht de trainer van sportclub Balkbrug, doelend op de schotloosheid van zijn ploeg.
Stand 4A: De Blesse 17-38, Steenwijk 17-37 (49-25), Steenwijkerwold 17-37 (36-16), Oranje Zwart 17-36 (44-14), Wacker 17-36 (46-19), RKO 17-23, Ulu Spor 17-19 (29-37), Kraggenburg 17-19 (28-38), VWC 17-18, UDIROS 17-15, Balkbrug 17-10 en Aengwirden 17-4.

(Archief)foto: Jeroen Kleene, aanvoerder van Oranje Zwart en op de foto in duel met Lennart Baas, was twee keer trefzeker tegen SC Balkbrug.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.