Home / / Zilver voor Stokvisdennen bij afsluitend Stedentoernooi

Zilver voor Stokvisdennen bij afsluitend Stedentoernooi

DALFSEN – Nieuwe en al zeer ervaren deelnemers bij het Stedentoernooi zaterdag 16 maart op De Scheg in Deventer. Ook dit jaar organiseerde Stokvisdennen samen met DSO en de baancommissie deze zeer gewaardeerde afsluiting van het schaatsseizoen. Van pupil tot (meest) ervaren rot Erben Wennemars, samen hebben ze de beker voor de tweede plaats mee naar het clubhuis in Dalfsen mogen nemen. Eerste werd de Deventer IJsclub, gedeelde derde plaatsen waren er voor DNIJ uit Apeldoorn en de Centrale Schaatsvereniging uit Vriezenveen. Als vanouds startte het toernooi met een 500 meter voor de categorieën pupillen en junior en ouder. B-pupillen Britt van der Linden en Luuk van de Pol eindigden op een en twee, B-junior Famke Minnee op vier en Neo-senior Stijn Hulst ook op twee. Daarmee veroverde Stokvisdennen meteen de tweede plaats, om die daarna niet meer uit handen te geven. Ook de estafette leverde zilver op, voor B-pupil Kyara Pasman, C-junioren Birte Tellegen en Mats ten Cate, B-junior Niels Meijer en Neo-senioren Anke Breunis en Bas Elst. Vervolgens was het tijd voor de voorrondes van de massastart. Van der Linden, Van de Pol, Minnee en Elst plaatsten zich hierbij alle vier voor de grote finale. In die finale zilver voor de pupillen, een mooie gouden plak voor Minnee en ook Elst zorgde voor punten met een vierde plaats, zodat ook dit onderdeel als tweede geëindigd werd. In de teamsprint net als vorig jaar de broers Bart, Mees en Stijn Hulst, goed op elkaar ingespeeld. Voor hen na drie rondjes, met drie, twee en een rijder, een zilveren plak. De vliegende ronde was natuurlijk voor B-junior Stefan Westenbroek bedacht. Tussen de wedstrijden om de Zilveren Bal op vrijdag- en zaterdagavond door klokte hij op deze winderige zaterdagochtend 26,63 op een rondje van 400 meter met aanloop en werd daarmee mooi vierde. Tenslotte lukte het nog een keer tweede te worden op een onderdeel, nu op de afsluitende afvalkoers. Talentvol marathonschaatser en B-junior Joost Dekkers liet 20 schaatsers eerder als laatste over de streep komen en werd 13e. A-junior Nigel Klaver ging er twee ronden later af en Erben Wennemars was al eerder met de vijf besten weggereden van het peloton en liet de jeugdiger marathonschaatsers in die groep voorgaan.

Nog niet voor iedereen is het seizoen nu daadwerkelijk afgelopen; komende week schaatst de voorzitter van de schaatstrainingsgroep nog het WK-masters in Noorwegen en B-junior Niels Meijer zet zijn tanden in de grote vierkamp in Heerenveen, met een 500, 5000, 1500 en 10.000 meter.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.