Home / Nieuws / Zilver voor Britt van der Linden van Stokvisdennen

Zilver voor Britt van der Linden van Stokvisdennen

DALFSEN / ENSCHEDE – Schaatsster Britt van der Linden van ijsvereniging Stokvisdennen uit Dalfsen heeft afgelopen zondag zilver gewonnen. Dat deed ze op het baankampioenschap in Enschede, in de categorie pupillen B.

Als nummer vier van het NK trof Van der Linden de nummer twee, Sophie Exterkate van de Bornse schaats- en skeelervereniging, waar ze ook deze keer haar meerdere in moest erkennen. Op de 300 meter kwam de bijna twaalfjarige dicht bij haar persoonlijk record, met 30,43. Op de 500 noteerde ze 48,85. Deze tijden waren goed voor een tweede plaats op beide afstanden.

De volgende ochtend greep ze haar kans om in Thialf een mooi pr te rijden op de 1.000 meter in 1:37,22, ruim twee seconden sneller dan haar oude record. Met die tijd staat ze nu tweede van Nederland.

KPN Cup
Een dag eerder al lieten diverse leden van de Stokvisdennen zich zien bij de KPN Cup marathon in Leeuwarden. Chantal Hendriks zat meerdere keren voorin. Na eerder al met een groepje weggesprongen te zijn, probeerde ze het met nog 30 ronden op de klok solo. Haar voorsprong liep op tot 150 meter. Carien Kleibeuker nam het peloton op sleeptouw, maar nog werd ze niet meteen teruggepakt. Wel kwam Lianne Burger bij de schaatsster uit Lemele, waarna ze samen nog een aantal rondes wegbleven.

Uiteindelijk zagen ze de ontsnapping mislukken, maar Hendriks verzamelde zo wel punten voor de leidersprijs. Die ging na 80 rondes echter naar Kleibeuker. Nog twee keer probeerde Hendriks weg te komen, met nog zeven rondes te gaan met Aggie Walsma en Carla Ketellapper-Zielman, maar deze poging was van korte duur. In de einduitslag kwam Hendriks uit op 48. De andere Stokvisdennenschaatsster, Pien Keulstra, greep net naast de punten met een 21e plaats.

In het eindklassement staat Loes Adegeest op 37, Hendriks op 38 en Keulstra op 61. Adegeest werd als neo-senior ook elfde in het jongerenklassement. De ploeg van Hendriks, ZiuZ, had een prima jaar en staat in het ploegenklassement op een mooie tweede plaats. Keulstra’s ploeg A6.nl groot in auto’s staat op 5 en Speelman-Haak van Adegeest op 12.

Britt van der Linden (links) pakt zilver (foto: Joost van der Linden)

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.