Home / / Youri Mulder, Hans Nijland en Bert van Losser te gast bij OVC ’21

Youri Mulder, Hans Nijland en Bert van Losser te gast bij OVC ’21

OMMEN – Na jaren achtereen de leden, donateurs, sponsors, vrijwilligers en sympathisanten van voetbalclub OVC ’21 te hebben getrakteerd op een onderhoudend forumavondje met spraakmakende gasten, droeg de commissie Witte Donderdag het stafje over. Jeroen Seisveld, Erwin Marsman en Ronnie Huizing slaagden er in coryfeeën uit de voetbalwereld, zoals René van der Gijp, Johnny Rep, Wim Kieft, Ron Jans en zelfs Johan Derksen, de criticaster der criticasters, naar clubhuis De Spil te lokken. Op moment dat de organisatie over ging, stonden de opvolgers voor een gigantische uitdaging. Alle kopstukken uit het wereldje, in bezit van een mening en die ook nog op een scherpe dan wel ludieke of vermakelijke wijze weten te vertolken, hadden de Vechtstad, en in het bijzonder de club OVC ’21, wel bezocht. Desondanks slaagde het nieuwe comité, bestaande uit de clubjongens Jack Letteboer, Jurgen Meijerink en Gert Stokvisch, wonderwel, zo mag op voorhand geconcludeerd worden.

Pak de agenda er maar even bij en zet met dikke rode stift een uitroepteken bij donderdag 18 april aanstaande. Op deze Witte Donderdag gaat Bert van Losser, onder andere sportverslaggever, diskjockey en nieuwsbrenger van RTV Oost, proberen de verhalen, anekdotes, uiteenzettingen en commentaren van Hans Nijland en Youri Mulder te stroomlijnen.

Dit duo behoeft nauwelijks nadere introductie, maar even als geheugensteuntje: Nijland richtte in 1983 als zelfstandig ondernemer uitgeverij Ad Rem op. In januari 1996 verkocht hij het bedrijf en werd commercieel manager bij FC Groningen. Kort daarna aanvaardde hij het voorzitterschap van die club. Bij de totstandkoming van de nieuwe thuishaven, stadion Euroborg, speelde Nijland een voortrekkersrol. Na het winnen van de KNVB beker in 2015 werd hij verkozen tot Groninger van het Jaar. In november 2018 kondigde hij aan afscheid te nemen van zijn voetballiefde aan het eind van dit seizoen.

Youri Mulder is een bekend voetbalanalist en voormalig profvoetballer, die zich voornamelijk als centrumspits verdienstelijk heeft gemaakt. Hij kwam uit voor onder meer FC Twente, FC Schalke ‘04 en het Nederlands voetbalelftal. Youri Mulder kwam in negen interlands tot drie treffers en is de zoon van oud-voetballer, schrijver en columnist Jan Mulder.

Met deze gasten is een onderhoudend avondje op voorhand gegarandeerd. OVC ’21 biedt deze avond gratis aan. Aanmelden is verplicht en kan vanaf dinsdag 26 maart. Belangstelling? Meld je tijdig aan, want vol is vol. De forumavond op 18 april begint om 20.00 uur. Zie www.ovc21.nl.

Lees ook

Minister Van Nieuwenhuizen bespreekt volgende maand N35 met gedeputeerde

REGIO – Na een volmondig ‘nee’ tegen verbreding van de N35, heeft minister Cora van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.