Home / / Workshop Palmpasenstok van De Gemienschop van Oll Ommer

Workshop Palmpasenstok van De Gemienschop van Oll Ommer

OMMEN – De Gemienschop van Oll Ommer houdt zaterdag 6 april in het Streekmuseum een workshop Palmpasenstok maken. Deze workshop begint om 10.30 en duurt tot rond 12.00 uur. Voor ieder kind is er een gratis startpakket. Opgave vóór 3 april bij Gerrit Steen, tel. 0529 – 454181 of via mail 8147re5@hetnet.nl
De traditionele optocht met Palmpasen ‘Zwaantie op een Stökkie’ leek enkele jaren geleden met nog maar 18 deelnemende kinderen tot verdwijnen gedoemd.
De Gemienschop van Oll Ommer heeft er echter met succes alles aan gedaan om deze traditie nieuw leven in te blazen. Vorige jaar waren er 34 versierde Palmpasenstokken, de stoet trok als een bont lint achter het jeugdorkest van Soli Deo Gloria door de straten van Ommen.
Mensen die deze traditie niet goed kennen en het leuk lijkt om hun kinderen hieraan mee te laten doe,n kunnen ook dit jaar weer gratis deelnemen aan de workshop. Ze krijgen dan volop kans om de fijne kneepjes van het versieren onder de knie te krijgen.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.