Home / / Workshop Energieneutraal Verbouwen voor huiseigenaren

Workshop Energieneutraal Verbouwen voor huiseigenaren

DALFSEN – Wegwijs worden in de wereld van warmtepompen, zonnepanelen, isoleren en andere duurzame maatregelen kan een flinke uitdaging zijn. Om huiseigenaren uit de gemeente Dalfsen verder op weg te helpen met het energieneutraal maken van hun woning, nodigt de gemeente Dalfsen inwoners uit voor een gratis workshop Energieneutraal Verbouwen. Huiseigenaren zijn op woensdag 20 maart van harte welkom van 19.30 tot 21.30 uur in de Trefkoele+ aan De Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen.

Tijdens de workshop vertelt een expert wat komt kijken bij het energieneutraal maken van een woning. Veel informatie komt aan bod; van maatregelen en kosten tot financieringsmogelijkheden. De workshop is geschikt voor inwoners met een eigen vrijstaande woning of twee-onder-een-kap woning.

Na het bijwonen van de eerste workshop worden deelnemers uitgenodigd voor een vervolgworkshop en is er de mogelijkheid verschillende interessante excursies bij te wonen. Wie vervolgens aan de slag wil met het energieneutraal verbouwen van de woning kan gebruik maken van een maatwerkadvies door een expert. De gemeente Dalfsen biedt hierbij een korting van 50%. Informatie hierover is te vinden op www.dalfsen.nl/duurzaamdalfsen.

De workshop wordt geïnitieerd vanuit het project Energieneutraal Verbouwen. Een project van zes Overijsselse gemeenten. Eerder vonden in verschillende andere gemeenten al workshops plaats en op 20 maart is Dalfsen aan de beurt. Wethouder André Schuurman: “In de gemeente Dalfsen richten we ons samen met inwoners en ondernemers op een duurzame toekomst. We zijn hierbij ambitieus. Een mooie stap is het energieneutraal maken van de bestaande woningen in onze gemeente. We willen onze inwoners dan ook graag op weg helpen bij het treffen van de noodzakelijke maatregelen. Deze workshop is er dan ook een om niet te missen!”

Geïnteresseerden kunnen zich voor de workshop aanmelden via
www.energieloket-west-overijssel.nl/energieneutraal-verbouwen of via het Energieloket van de gemeente Dalfsen op telefoonnummer 14 0529.

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.