Home / / ‘Welkom op de Damitobeurs in Dalfsen!’

‘Welkom op de Damitobeurs in Dalfsen!’

DALFSEN – Komende donderdag, vrijdag en zaterdag wordt in De Trefkoele+ in Dalfsen weer de Dalfser Middenstand Tentoonstelling (Damitobeurs) gehouden. Deze consumentenbeurs vindt eens in de drie jaar plaats.

Al moet de beurs nog beginnen: Wim Dankelman, voorzitter Stichting Damito, kijkt er nu al tevreden op terug. “Het is verbazingwekkend hoeveel werk er nu al is verricht door vele vrijwilligers! Zij zijn al meer dan een jaar bezig zijn met de voorbereidingen. Er is enorm veel energie ingestoken.”

Het thema va nde beurs is dit keer ‘Van Harte’ en daar kun je álle kanten mee op“, zegt Dankelman. Met zo’n 130 verschillende instellingen en bedrijven die zich drie dagen lang in kulturhuis de Trefkoele+ presenteren, is de beurs helemaal vol. Er zijn niet alleen een aantal ‘Gouwe Ouwe’ maar ook veel nieuwe standhouders”, aldus Dankelman. “Tijdens de beurs ontmoet men ondernemers uit met name Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst met de nieuwste trends en producten en kan men kennis maken met tal van voorzieningen in onze gemeente onder meer op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en zorg. Het geheel wordt opgeluisterd met allerlei extra (kinder)activiteiten. Daar denk je in eerste instantie niet aan bij een ondernemersbeurs, maar het is wel leuk”, weet Dankelman. Tevens zijn er optredens van onder meer Aalt en Anja Westerman, Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren en Allard Nijeboer.

De beurskrant, met het eerste voorwoord van burgemeester Erica van Lente, is weer huis-aan-huis bezorgd. Deze krant vermeldt alle wetenswaardigheden over de beurs. Evenals voorgaande edities zal ook deze keer het positieve resultaat weer een zinvolle bestemming krijgen bij vakantiecentrum Imminkhoeve. Dit is een vakantieoord in Lemele dat al meer dan 40 jaar vakanties verzorgt voor iedereen die extra zorg nodig heeft. Dat vinden we een bijzonder goed doel en we zijn blij daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Ditmaal is het bestemd als bijdrage in de aanschaf van een aangepaste bus voor het vervoer van gasten met een beperking”, weet Dankelman.

Burgemeester Erica van Lente zal donderdagmiddag om 13.30 uur de beurs openen. “Kortom: een prachtige gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met wat we in de gemeente Dalfsen elkaar allemaal te bieden hebben. Ik wil graag iedereen uitnodigen voor een bezoek aan de beurs! Kom een drankje doen en maak kennis met de Dalfser ondernemers“, besluit Dankelman.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.