Home / / Vrijwilligers Ommen succesvol op Landelijke Opschoondag

Vrijwilligers Ommen succesvol op Landelijke Opschoondag

OMMEN – Ruim 70 personen maakten afgelopen zaterdag op de Landelijke Opschoondag Junne, Stegeren en Giethmen en omgeving vrij van zwerfvuil. Dit resulteerde niet alleen in een schone omgeving, maar ook in leuke gesprekken en verbondenheid onderling. De vrijwilligers werden met afvalgrijpers, vuilniszakken, en veiligheidshesjes gefaciliteerd door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Ook kregen ze een lekkere slagroomtaart.

In Stegeren en Junne waren ruim 45 mensen op de been, meer dan vorig jaar. “De opruimactie heeft een educatief karakter”, aldus voorzitter Frits Welink van Plaatselijk Belang. “Zwerfvuil komt meestal door de mens in de natuur terecht. Wanneer het niet wordt opgeruimd duurt het lang voordat het is verdwenen. Zo heeft kauwgom een afbreektijd van 20 tot 25 jaar. Dus als we niets meer in de natuur weggooien, hoeft het ook niet meer opgeruimd te worden. Daarnaast heeft deze actie ook, en dat is wel net zo belangrijk, een verbindend karakter.”

Jan Zwinselman, eigenaar van De Bootsman waar de opruimactie startte, reed op een oldtimer Ferguson tractor rond om al het zwerfvuil te verzamelen. Na afloop streken de harde werkers met een tevreden gevoel neer bij De Bootsman, waar de ochtend gezamenlijk werd besloten met soep en brood.

Ook in Giethmen waren vrijwilligers actief. Daar kwamen zo’n 25 personen bij elkaar om de omgeving schoon te maken. Ook dit was georganiseerd door Plaatselijk Belang. “Samen maken we het verschil. Iedereen is enthousiast en heeft goed meegewerkt. De afsluitende lunch is welverdiend. En de Mooi Schoon taart die we als bedankje kregen ging erin als koek”, aldus een enthousiaste Henk Gibcus.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.