Home / / Vriendengroep na 40 jaar terug in Ommen

Vriendengroep na 40 jaar terug in Ommen

OMMEN – Een vriendengroep met Ommer roots kwam afgelopen weekend voor het 40e jaar bij elkaar in het weekend dat anderen carnaval vierden. De meesten kennen elkaar nog van de gereformeerde jeugdvereniging (GJV) Dynamo en/of Signaal uit het eind van de jaren 70, begin jaren 80.

In het begin viel er nog weleens iemand af of kwam een ander de club versterken, al vrij snel ontstond een vrij hechte groep die momenteel 22 personen telt. Het eerste ‘weekend uit’ was dat naar Vlieland in 1980, gevolgd door Lochem (1981) en Anderen (1982). Elk jaar zochten de vrienden elkaar vervolgens weer op tijdens het carnavalsweekend, waarbij de meesten ondertussen al lang uit Ommen waren vertrokken en elders in het land een baan en een huis hadden gevonden. Favoriete plekken voor de weekends waren Drenthe en Twente, hoewel ook de Veluwe regelmatig in beeld kwam.

Voor de 40e editie was een groepsaccommodatie-onderkomen op de Wolfskuil in Ommen gekozen. De meeste tijd tijdens zo’n weekend wordt doorgaans gebruikt voor (lange) wandelingen, lezen, puzzelen, spellen, en ‘goede’ gesprekken. Ook wordt er veel aandacht besteed aan (het klaarmaken van) het eten.

Daar velen Ommen voor het eerst na lange tijd terugzagen, was Harry Woertink zaterdagmiddag gevraagd als gids op te treden bij een rondwandeling door het centrum van de oude Vechtstad. Zo liet Harry het Streekmuseum zien, nam hij de al dan niet ‘Old Ommer’ (van wie de meesten intussen begin zestig zijn) mee naar de artstudio van Azat Malik en liet hij Anton Wolters iets vertellen over molen ‘De Lelie’ aan de Schurinkstraat. Wat langer werd er stilgestaan bij de voormalige A.C. van Raalteschool, waar een aantal vroeger de lagere school had bezocht. Dat laatste gold ook voor gids Harry zelf…

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.