Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62: veel strijd maar geen punten

ASC’62 speelde uit tegen Sparta Enschede en verloor met 2-1. Op basis van inzet en strijd had de ploeg van Bjorn Hodes wel meer verdiend. Tien minuten voor tijd viel de winnende treffer voor de thuisploeg. Omdat medeconcurrenten onderin punten pakten is ASC’62 afgedaald naar de voorlaatste plek in de competitie. Met nog acht wedstrijden te gaan gaat ASC’62 een spannende/belangrijke fase in. De strijd om weg te komen van de degradatie plaatsen gaat tussen momenteel vier ploegen met achttien punten met daar onder ASC’62 met zeventien. Hekkensluiter is Oranje Nassau met tien punten. ASC’62 liet in Enschede veel strijd zien. Na twintig minuten kwam de thuisploeg op 1-0. Uit de zoveelste corner op rij werd de bal binnengekopt door ter Morsche. ASC’62 toonde veerkracht en kort erna werd de stand gelijk getrokken. Uit een vrije trap doorgekopt door van Zanten schoot Weijdeman hard binnen. Ruststand 1-1. Na de hervatting waren er kansen over en weer. Een ziedend schot van Matthijs van Gelder trof bovenkant lat. Zes minuten voor tijd stond ASC’62 opnieuw met lege handen. Een lange bal vanuit het midden werd ingekopt door Akkerman. Eindstand 2-1. Wederom een zure nederlaag voor de Dalfsenaren. Zaterdag speelt ASC’62 om 15.00 uur uit tegen hekkensluiter Oranje Nassau in Almelo.

Dalfsen wint in slotfase van Stadskanaal

Dalfsen speelde onder uitstekende omstandigheden thuis tegen Stadskanaal en won in de slotfase met 2-1. Het weer was prima, de mat lag er prima bij en de publieke belangstelling was bovengemiddeld. Beide ploegen draaien goed mee in de tweede klasse L en hadden er alle belang bij om te winnen. Dit was duidelijk waarneembaar op het veld, de ene aanval van Dalfsen werd direct opgevolgd door een aanval van Stadskanaal en visa versa. Lang ging de strijd gelijk op maar terwijl erevoorzitter Jos Ramaker vlak voor rust de uitslag van de verloting bekend maakte scoorde Stadskanaal. Ruststand 0-1. Na de hervatting een nog gemotiveerde Dalfsen en weer golfde het spel op en neer. In de 49e minuut brak de uitstekend spelende Joren Rietman goed door op rechts en oog in oog met de goalie van Stadskanaal gaf hij de bal beheerst af op Luc van de Vegt die strak binnenschoot. Beide ploegen speelden vervolgens voor de volle winst en zowel Dalfsen als ook Stadskanaal kregen geweldige kansen. Het duurde uiteindelijk tot de 91e minuut voordat de wedstrijd beslist werd. Een lange bal uit de Dalfser defensie werd door Remco Hultink onder controle gebracht en doorgespeeld naar de snelle Bas Pietersma. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal beheerst langs de doelman van Stadskanaal. Doordat Lemelerveld ook won blijft het ongemeen spannend in de kop van de tweede klasse L, zowel Dalfsen als Lemelerveld hebben 44 punten uit 19 wedstrijden en delen de koppositie. Zondag speelt Dalfsen wederom thuis dan is Germanicus uit Coevorden de tegenstander. De wedstrijd start om 14.00 uur.

Hoonhorst weer riant koploper

Hoonhorst speelde uit tegen de combi Diever-Wapse en won met 2-3. Diever-Wapse staat niet hoog op de ranglijst maar hun wedstrijden gingen nooit fors verloren. Hoonhorst verwachtte een defensief ingesteld team maar dat bleek tijdens de wedstrijd anders te zijn. Voor beide teams was het veld de grootste tegenstander. Het voetballen tijdens het slechte weer van een paar weken geleden had het veld geen goed gedaan. De ballen stuiterden alle kanten op en menig aanval liep daardoor verre van gesmeerd. Vanuit Hoonhorst beschouwd zegt dat niet alles: op het kunstgras van Vilsteren, dat er toch mooi vlak bij ligt, ging Hoonhorst onderuit terwijl de ballen niet alle kanten op stuiterden.
Hoonhorst begon gretig. Uit één van de aanvallen ging Joey Kroes in de 6e minuut bijna op de achterlijn in de 16 meter onderuit. De toegekende strafschop werd door Sten Kleinherenbrink benut. In het eerste kwartier kreeg Hoonhorst ook een corner. De strakke bal werd door Chris Hurink omgezet in een doelpunt. De 0-2 voorsprong gaf geen rust. Het was alsof het team er te gemakkelijk over dacht. Tegenstanders kregen te veel tijd en ruimte en Diever-Wapse probeerde voetballend de spitsen te bereiken. Soms had Hoonhorst geluk dat een bal stuiterde zodat de aanval niet verder ging maar soms had Hoonhorst pech. Zo’n pechmoment leidde tot een stuiterende bal die tegen de arm aan kwam van Robin Broeks en dat was binnen de 16 meter lijnen. Keeper Mike Damman hield de strafschop. Hoonhorst was gewaarschuwd. De tegenstanders kregen nog altijd teveel ruimte en in de 38e minuut scoorde Diever-Wapse de aansluitingstreffer. Ruststand 1-2. Na de hervatting vloog Hoonhorst er direct op zoals dat zo mooi heet. In de 54e minuut wist Chris Hurink een prima opgezette aanval goed af te ronden. Hoonhorst bleef tot een kwartier voor tijd redelijk voetballen maar gescoord werd er niet meer. Aan de andere zijde werd wel gescoord. Hoonhorst verloor de concentratie te vaak waardoor ballen pardoes in de voeten van de tegenstanders kwamen. In de 86e minuut leidde dat tot de 2-3 eindstand. Vanuit de top-5 verloor DVSV bij Kuinre en BEW verloor in Giethoorn. Vilsteren en IJhorst wisten hun wedstrijd wel te winnen. Door deze resultaten staat Hoonhorst weer 6 punten voor op DVSV en staat het (mits een inhaalwedstrijd gewonnen wordt) 7 punten voor op Vilsteren. Zondag gaat Hoonhorst met de bus naar Willemsoord. Aanvang 14.00 uur

Lemelerveld maakt geen fouten

Lemelerveld speelde uit tegen Asser Booys en won met 0-3. Op voorhand een wedstrijd tussen de koploper en een tegenstander uit de onderste regionen van de 2e klasse L. Een makkelijke wedstrijd werd een het niet; de inval keeper van de gastheren had zijn dag en ranselde menig schot uit zijn goal. Toch kon hij het niet voorkomen, nadat het al 20 minuten eenrichtingsverkeer was, Job Heerink zette de ploeg van Richard Smit op voorsprong. Kort erna moest keeper Rik Ramaker de eerste kans van Asser Boys onschadelijk maken. Vlak voor rust was er nog een kans op 0-2 maar ook hier ging de bal er niet in. Direct na de hervatting kreeg Lemelerveld een aantal kansen om de score uit te breiden. De bal werd daarbij ook twee maal van de lijn gehaald door keeper en verdedigers van Asser Boys. Na een prima onderschepping van de bal in de Asser verdediging door Stijn Kogelman legde hij de bal panklaar voor Teun in de Wal. In de Wal scoorde beheerst de 0-2. In blessuretijd wist Jaron Hulsink de bal tegen de touwen te werken. Eindstand 0-3. Zondag speelt Lemelerveld weer een uitwedstrijd. Dit maal gaat de reis naar Stadskanaal. Aanvang 14.00 uur.

Belangrijke overwinning USV op Gorredijk

USV speelde thuis tegen Gorredijk en won met 3-0. De druk stond er vanaf het beginsignaal van arbiter Koning volop op in de wedstrijd van USV tegen Gorredijk. Beide teams hebben de punten keihard nodig om eventuele nacompetitie in de 3e klasse te kunnen ontlopen. Dat gegeven kwam het spelbeeld met name in de eerste helft zeker niet ten goede. Het was van beide kanten een foutenfestival in passes. Jesmer de Vries van Gorrdeijk zorgde met individuele acties voor constante dreiging op de rechter verdedigingsflank van USV maar in de afronding vond hij meerder keren de solide keepende Martijn Scheper op zijn weg. Chiel de Weerd en Niek Hamers kregen nog de beste kansen in het eerste bedrijf voor USV maar doelman Gerrit Veenstra gaf geen krimp. Ruststand 0-0. .
Na de hervatting tapte USV uit een ander vaatje en zat korter op de tegenstander. Dat had in de 54e minuut ook succes toen Ron Meijerink met een knappe actie zijn tegenstander passeerde en keeper Veenstra volstrekt kansloos liet, 1-0. Toen Jacko Blauw van Gorredijk na een overtreding op Leon Kooiker met rood kon vertrekken kreeg USV meer ruimte. Daar maakte het optimaal gebruik van. Ron Meijerink zette met een assist in de 75e minuut Thijmen Stegeman vrij voor doelman Gerrit Veenstra en de hard werkende middenvelder wist met dit buitenkansje wel raad, 2-0. Negen minuten later een identieke situatie. Ook dit keer was Meijerink de aangever en de goed ingevallen Max Schaeffer de afmaker, 3-0. Hier bleef het bij en door deze zege heeft USV enige afstand genomen van Gorredijk.
Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen Oldeholtpade op het programma. Om 14.30 uur wordt er op sportpark Olpae in Oldeholtpade afgetrapt.

Moeizame overwinning S.V. Nieuwleusen

Nieuwleusen speelde thuis tegen BSVV uit Bovensmilde. De thuisclub had het op een moeilijk bespeelbaar veld niet makkelijk tegen de Drenten, maar de punten bleven in Nieuwleusen: 2-0. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd, in de 3e minuut ging een schot van Wouter Tabbers rakelings over. Vijf minuten later legde Ruben Brinkman aan voor een verwoestend schot dat op de paal uiteen spatte. Een minuut later konden de oranjehemden wel juichen. Reinier Meijerink schoot van rand 16 meter de bal laag in de verre hoek: 1-0. De eerste 10 minuten leken een voorbode voor een makkelijk middag maar dat was allerminst het geval. BSVV kreeg in de 13e minuut een enorme kans maar Calvin Kunstman schoot van dichtbij hard op de lat. Twee minuten later kwam Kaji Mohammad alleen voor Tim Hoogenkamp te staan, met een reflex kon Hoogenkamp de bal net over tikken. Daarna werd het allemaal toch wat minder wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Pas in 27e minuut was er weer een kans te noteren. De kopbal van Bas Evenboer werd gepareerd door de keeper. In het laatste kwartier van de 1e helft waren er nog 4 schoten op doel van Tabbers, maar deze werden gekeerd door keeper Daan Budding of tot corner verwerkt door de verdediging. Ruststand 1-0. Na de hervatting kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer dan Nieuwleusen. In de 56e minuut krijgt Wouter Kuik een grote kans, maar Hoogenkamp redde wederom fantastisch. Pas in de 65e minuut krijgt de thuisclub weer een kans, maar de kopbal van Saake Malestein wordt gekeerd door de keeper. Nieuwleusen kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Er waren er nog enkele schoten van Tabbers, maar hij was niet erg gelukkig in de afwerking. In de 84e minuut was er dan toch de bevrijdende tweede treffer. Nadat Vasse werd aangetikt ging de bal op de stip en Reinier Meijerink schoot beheerst binnen. In de laatste minuut kon Reinier Meijerink nog aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot gaat naast. Eindstand 2-0. Zaterdag staat er voor de ploeg van David Leeuw een inhaal wedstrijd op het programma. Dit zijn de laatste wedstrijden van de 2e periode. Nieuwleusen speelt om 14.30 uur thuis tegen S.V. Marknesse. Wanneer S.V. Nieuwleusen wint en Hoogeveen laat punten liggen tegen Elim dan is Nieuwleusen winnaar van de 2e periode.

Niek Hamers is dichtbij de openingstreffer voor USV.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.