Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 hard onderuit

ASC’62 speelde thuis tegen Hulzense Boys en ging met 0-5 hard onderuit. ASC’62 presteert niet goed de laatste tijd. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts twee punten behaald. Ook tegenstander Hulzense Boys is zoekende. Zij bezetten een plaats in de middenmoot. ASC’62 begon goed aan de wedstrijd. Al na enkele minuten hadden zowel Matthijs van Gelder als Chiel Pasman moeten scoren . Maar het werd voor de Dalfsenaren de wedstrijd van de gemiste kansen. Aan de andere kan was het wel raak. Na een kwartier werd door Devin Poorterman uit een corner binnen gekopt. Vlak voor rust viel de 0-2. Een indraaiende corner door Danny Schoenmaker viel pardoes achter keeper Thom Scherpenkate. Ruststand 0-2. Ook na de hervatting kreeg ASC’62 best wel enkele kansen. Ernst van Zanten kopte van dichtbij voorlangs. Kort erna viel de 0-3. Een actie op rechts werd door Richard Wolters binnen getikt. Bij deze 0-3 stand was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Door een overtreding binnen de beruchte lijnen mocht Wolters de 0-4 binnen schieten. Tien minuten voor tijd was het dezelfde speler die ook nog de 0-5 eindstand op het bord zette. Mede door de sterke wind en het gladde veld was het vooral aan Dalfser zijde niet best te noemen. De ploeg van Björn Hodes zal de komende wedstrijden vol aan de bak moeten om uit de degradatie zorgen te blijven. Doordat zowel DZSV, De Esch en FC Zutphen ook punten verloren blijft de stand onderin ongewijzigd. Freewheelen is er de komende wedstrijden niet bij voor ASC’62. Te beginnen bij de eerstvolgende wedstrijd aanstaande zaterdag uit tegen Sparta Enschede daarna volgt de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau.

Dalfsen in slotfase voorbij Zuidwolde

Dalfsen had vanmiddag op het winderige kunstgras van Zuidwolde de grootste moeite om te winnen. Zuidwolde bleek een stuk taaier dan verwacht en parkeerde de bus zorgvuldig voor haar eigen 16-meter. Stug verdedigend hield Zuidwolde stand en wist af en toe met snelle counters kansen te creëren. Eén van deze kansen leidde zelfs toe een doelpunt, een schuiver in de verre hoek die onhoudbaar was voor doelman Knol. Na de hervatting pakte Dalfsen de draad op en liet zich niet ontmoedigen door de stand bij medekoploper Lemelerveld (0-2). Dalfsen creëerde kans na kans maar het duurde toch nog tot de 58e minuut voordat er gescoord werd. Uit een scrimmage wist Daan van der Vegt uiteindelijk het net te vinden. Lang leek het erop dat de wedstrijd op een gelijkspel uit ging draaien maar invaller Bas Pietersma dacht hier anders over. Na een mooie passeeractie wist hij de doelman van Zuidwolde te passeren en hiermee de overwinning voor Dalfsen zeker te stellen. In blessuretijd kreeg Dalfsen zelfs nog de kans op de 1-3 maar dit zou teveel van het goede zijn geweest. Zondag speelt Dalfsen thuis tegen Stadskanaal, een cruciale wedstrijd voor Dalfsen om mee te blijven doen voor het kampioenschap. De wedstrijd start om 14.00 uur op Sportpark Gerner.

Hoonhorst wint overtuigend van Blankenham

Hoonhorst speelde thuis tegen Blankenham en won met grote cijfers ( 8-0). Blankenham miste in deze wedstrijd maar liefst 6 basis spelers. Vooraf ging iedereen met een wit-blauw hart uit van een overwinning maar in Blankenham was het slechts 0-2 dus alertheid was gewenst. Hoonhorst pakte het goed op en eigenlijk was de ploeg van Marcel Schokker de hele wedstrijd op alle fronten dominant. Dat het maar 8-0 werd, mag het team zichzelf aanrekenen. In de eerste helft scoorde Hoonhorst drie keer. Chris Hurink, Joey Kroes en wederom Chris Hurink waren de spelers die de bal over de lijn werkten. Na de hervatting waren Mike Niens, Wouter van der Kamp, Joep Toonen, Tijmen Bovenmars en wederom Joep Toonen de mannen die scoorden. Een wedstrijd op basis van één richting verkeer waarin Hoonhorst de 3 punten terecht thuis hield. Zondag speelt Hoonhorst de uitwedstrijd tegen Diever-Wapse (locatie Wapse). Dit wordt het eerste treffen tussen beide teams. De eerste wedstrijd werd namelijk afgelast. Dus hoe deze tegenstander speelt zal Hoonhorst volgende week ervaren. De wedstrijd in Wapse (sportpark Oens Huus, Haarmastraat 2, Wapse) begint om 14:00 uur.

Lemelerveld wint van Heerde

Lemelerveld speelde op kunstgras uit tegen Heerde en won met 1-3. Het was traditionele een lastige uitwedstrijd bij Heerde Op het kunstgras werd met 1-3 gewonnen. Zonder groots te spelen, maar nauwkeuriger in de afwerking dan de gastheren en dat leverde uiteindelijk voor Lemelerveld 3 punten op.
Het eerste half uur was Heerde de betere ploeg op het veld. De spelers van Heerde konden elkaar beter vinden en wonnen de meeste duels. Lemelerveld speelde slordig en had te veel bal verlies. Na ruim een half uur kwam Lemelerveld na een aantal korte combinaties op voorsprong. Matthias Reimink wurmde zich langs zijn tegenstander en brengt de stand op 0-1. Na deze mooie aanval trok Lemelerveld het initiatief naar zich toe. Stijn Kogelman brengt 2 minuten later met het hoofd de 0-2 op het scorebord. Vlak voor rust heeft Job Heerink minder geluk met een vlammend schot. De inzet van de lange aanvaller gaat naast het doel. Ruststand 0-2.Na de hervatting kwam de thuisploeg als herboren uit de kleedkamer. Lemelerveld had het lastig en Heerde kwam na bijna een uur spelen op 1-2. Een kwartier voor het einde kreeg Lemelerveld een vrije trap rechts van het doel van Heerde. Linkspoot Stijn Kogelman ontfermde zich over de bal. Hij schoot de bal op de kruising. Nog geen minuut later was het Job Heerink die wel raak schoot (1-3). In de slotfase had Ian Nijenkamp zijn sterke optreden van de laatste weken nog meer glans kunnen geven met een afstandsschot maar zijn schot ging net over. Eindstand 1-3. Zondag speelt Lemelerveld een uitwedstrijd. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt bij Asser Boys.

Verslag: Evert Jan Goos

Lees ook

Welcome to the family!

(Advertorial) Freeroad is dé Mazda dealer van Midden-Nederland. In de meest dynamische stad Zwolle, mag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.