Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 verliest van De Esch

ASC’62 speelde uit tegen De Esch in Oldenzaal en verloor met 2-1. Wederom geen punten tegen deze lager geklasseerde tegenstander. Het lukt de Dalfsenaren momenteel niet om belangrijker potjes te winnen. Beide teams begonnen redelijk goed aan de wedstrijd maar gaande weg viel het niveau behoorlijk tegen. Na een half uur spelen werd de wedstrijd wegens onweer stilgelegd en ook dat was niet bevorderlijk voor het spel. De Esch kwam vlak voor rust op oorsprong. Door een slippetje in de verdediging kon Elbersen gemakkelijk scoren. Ruststand 1-0. Ook na de hervatting was er niet veel te genieten voor de toeschouwers. Uit een indraaiend vrije trap scoorde de thuisploeg gemakkelijk de 2-0. Tien minuten voor tijd scoorde ASC’62 tegen. Een voorzet van Matthijs van Gelder werd binnen getikt door Werner Snel. Eindstand 2-1. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.00 uur thuis tegen Hulzense Boys.

Dalfsen wint overtuigend van Heerde

Dalfsen speelde onder winterse omstandigheden thuis tegen VV Heerde, de nummer 2 tegen de nummer 3 van de tweede klasse L en won overtuigend met 3-0. Heerde begon gemotiveerd aan de wedstrijd en zette Dalfsen op eigen helft klem, echte kansen bleven echter uit. Dalfsen pakte na twintig minuten het initiatief en speelde zich lekkerder in de wedstrijd. Dit leidde in de 23e minuut tot een enigszins onverwacht doelpunt van Sjoerd Klarenbeek en laat dit nu net zijn 100e competitiedoelpunt voor SV Dalfsen zijn. Dalfsen speelde de eerste helft gecontroleerd uit terwijl de regen en de natte sneeuw neerdaalden op het kunstgras van Sportpark Gerner. Ruststand 1-0, Na de hervatting pakte Dalfsen de draad weer op en het was Stefan Jansen of Lorkeers die na 64 minuten uit een hoekschop raak kopte (2-0). Dalfsen bleef dominant en in de slotfase kregen de jeugdige Nick Dommerholt en Bas Pietersma speelminuten van trainer Jacob Grooten. Beide spelers vielen goed in waarbij Pietersma vlak voor het einde de 3-0 voor Dalfsen binnenschoot. In de warme kantine ontving Sjoerd Klarenbeek na de wedstrijd nog een uniek aandenken aan zijn 100e competitiedoelpunt. Dalfsen staat met deze overwinning nog steviger op de gedeelde eerste plaats. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Zuidwolde, aanvang 14.00 uur.

Hoonhorst incasseert eerste nederlaag

Hoonhorst speelde uit tegen Vilsteren de nummer 3 van de competitie en incasseerde haar eerste nederlaag van dit seizoen (3-1). Vilsteren is met een goede serie bezig en in eigen huis had Vilsteren nog niet verloren. Sterker nog het geel-zwarte team had gewonnen van DVSV en IJhorst.
Hoonhorst begon gretig maar die gretigheid was soms te veel van het goede. De middenvelders probeerden de aanvallers te ondersteunen maar daardoor liepen er soms teveel spelers voor de bal. En als er dan omgeschakeld moet worden, dan moeten er “meters gemaakt worden”. Vaak ging dat goed maar in de 18e minuut profiteerde Stijn Niens van een slordigheid aan Hoonhorst zijde. Noemenswaardige momenten waren er in de eerste helft eigenlijk niet te benoemen. Ruststand 1-0
Na de hervatting wilde Hoonhorst iets recht zetten. Dat lukte best snel. Joey Kroes kon in de 48e minuut de gelijkmaker binnen koppen na een prima voorzet van Tijmen Bovenmars. Daarna kregen beide teams betere kansen. De allergrootste was voor opnieuw Kroes. Bovenmars snelde in de 58e minuut vanaf de linksbuiten-positie de verdedigers waarbij, gaf de bal op maat voor en Kroes hoefde er eigenlijk alleen maar secuur tegen aan te lopen. Maar in plaats van in het net verdween de bal aan de verkeerde zijde van de paal in het vangnet. Zo’n 10 minuten later kreeg Mike Niens een prima mogelijkheid. Zijn kopbal was hard richting verre hoek maar ook deze bal ging er aan de verkeerde zijde langs. Vilsteren bleef loeren op mogelijkheden en het gevaar kwam vooral van de rechterflank. Noemenswaardig waren ook de strakke corners die Vilsteren kreeg. Uit één ervan scoorde Fedor Hendriks de 2-1. Vlak voor tijd wist Fedor Hendriks ook de 3-1 uit een uitbraak te scoren waardoor Hoonhorst voor het eerst met lege handen stond. De grootste concurrent, DVSV, won vandaag wel waardoor de voorsprong van Hoonhorst nog drie punten is. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen Blankenham. De weken erna speelt Hoonhorst uitwedstrijden tegen Diever-Wapse (24-03) en Willemsoord (31-03).

Lemelerveld wint van Germanicus

Lemelerveld speelde thuis tegen Germanicus en won verdiend met 1-0. In het begin van de wedstrijd had Lemelerveld het overwicht. De thuisploeg zette Germanicus direct onder druk bij balbezit en de bezoekers wisten zich hier geen raad mee. Het leverde een al snel een aantal kansen op voor de thuisploeg. Germanicus-keeper redde al vroeg in de wedstrijd knap op een inzet van Stijn Kogelman. Diezelfde Kogelman schoot enkele minuten later rakelings naast het doel van Germanicus. Niet veel later snelde de rappe Wesley Vlierman langs de verdediging van de bezoekers, maar zijn voorzet was te scherp voor Teun in de Wal. Gezien het aantal kansen voor de thuisploeg was het wachten op de eerste treffer. In de 34e minuut lukte het Lemelerveld de doelman van de bezoekers te verschalken. Jordy Lugtenberg schoot raak:. Ruststand 1-0. Na de hervatting werd het mede door het slechte weer geen aantrekkelijke wedstrijd. Er werd over en weer knullig balverlies geleden. De bezoekers probeerden het nog wel, maar waren niet bij machte om doelman Ramaker te verschalken. Het bleef bij één echt grote kans die door doelman Ramaker knap uit de hoek werd getikt. Job Heerink had er 10 minuten voor tijd nog 2-0 van kunnen maken, maar de aanvaller schoot de bal er rakelings naast. Eindstand 1-0. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen Heerde.

s.v. Nieuwleusen tegen Fit Boys gestaakt wegens blessure

Nieuwleusen speelde thuis tegen Fit boys uit Beilen. De wedstrijd werd in de 80e minuut gestaakt door scheidsrechter Tramper. De stand op dat moment was 5-0 voor Nieuwleusen. De wedstrijd wordt alleen uitgespeeld wanneer dit van belang is voor het doelsaldo. Het was Jonathan Schans van Fit Boys die de bal van erg dicht bij, vol op zijn hoofd kreeg. De blessure die hij hier bij opliep zag er zo ernstig uit dat scheidsrechter Tramper het duel staakte. De ambulance en zelfs de traumahelikopter werden opgeroepen. Na de eerste diagnose van het ambulancepersoneel werd de trauma weer afgezegd. Desbetreffende spelen werd overgebracht voor verder onderzoek naar de Isala in Zwolle. Op het moment van staken stond er een 5-0 stand op het scorebord in het voordeel van Nieuwleusen. Het was een dik verdiende stand. De gasten uit Beilen hadden weinig te vertellen. Vrij eenvoudig maakten Tom Vasse en Lars Grubben op identieke wijze de 1-0 en 2-0 door de bal laag in de linkerhoek te schuiven. Beide keren had de keeper van Fit Boys zonder zich al teveel in te spannen het nakijken. Na de hervatting probeerde Fit Boys het tij te keren, maar het was Anne Jan Broek die al na drie minuten in de tweede helft met zijn verkeerde been de bal loepzuiver via binnenkant paal achter doelman Oosting plaatste: 3-0. Hiermee was ook direct het verzet van de gasten gebroken. De enige mogelijkheid voor de gasten was een kans in de 57e minuut. Deze werd op de lijn gered door de sterk verdedigende Robin Hoogenkamp. Saake Malestein schoot in de 60e minuut met een zuiver schot na een wat rommelige situatie de 4-0 binnen. Enkele minuten later had Vasse zijn tweede van de middag kunnen maken. Maar het was doelman Oosting die door goed uit te komen het duel met Vasse in zijn voordeel besliste. In de 70e minuut zette Wouter Tabbers de voorlopige eindstand op het bord door zich binnen de zestien knap vrij te draaien en binnen te schieten: 5-0. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur uit tegen koploper Elim.

USV druipt af bij Renado

Op bezoek in Sint Nicolaasga verzuimde USV na rust de concurrent op de ranglijst de nekslag te geven. Waarna Renado in de slotfase alsnog twee keer toesloeg. Een hele dure nederlaag voor USV. De opening was voor Renado. USV kreeg totaal geen vat op rechtsbuiten Giedo de Weerd. De beste man van het veld bezorgde de USV defensie handenvol werk. Dat zou de hele wedstrijd zo blijven. Na een kwartier ging De Weerd er maar weer eens vandoor en zijn voorzet werd knap afgerond door Albert Anne Brouwer (1-0). Op dat moment een verdiende voorsprong. In de 40e minuut kwam de gelijkmaker van Swen Meesters net als de bakken met regen en sneeuw uit de lucht vallen. Ruststand 1-1. Na de hervatting waren de rollen compleet omgedraaid. USV kwam uitstekend uit de kleedkamer. Een schot van Leon Kooiker werd in de 46e minuut nog ternauwernood onschadelijk gemaakt door de Friese doelman. Een paar tellen later stond USV wel op voorsprong dankzij de schouder van Chiel de Weerd (1-2). USV had vervolgens half uur lang de controle over de wedstrijd. En kreeg een handvol kansen om de marge te vergroten. De beste was voor Ron Meijerink. Na een scrimmage in de modder werd zijn inzet van heel dichtbij toch nog gekeerd door een verdediger op de lijn. Zo mocht Renado blijven hopen op een resultaat. In de slotfase glipte de wedstrijd USV volledig uit de vingers. Doelman Martijn Scheper kreeg in de 78e minuut de spekgladde bal niet onder controle. Albert Anne Brouwer was er als eerste bij (2-2). Het doemscenario voor USV voltrok zich in de 87e minuut. Opnieuw was het Albert Anne Brouwer die het beslissende tikje gaf in een onoverzichtelijke situatie voor het USV doel (3-2).. Diep in blessuretijd had de ingevallen Niels Kappert nog een riante mogelijkheid een puntje te redden, maar ook zijn poging ging de mist in. USV had goede zaken kunnen doen, maar zit door deze onnodige nederlaag midden in de gevarenzone. Zondag krijgt USV op sportpark Hulsterlanden bezoek van Oldemarkt. Aanvang 14.00 uur.

Het werd voor het team van David Leeuw een vrij gemakkelijke overwinning op de mannen uit Beilen. Nieuwleusen won met 5-0.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.