Home / / Vilsteren wint, maar krijgt het niet cadeau in Scheerwolde

Vilsteren wint, maar krijgt het niet cadeau in Scheerwolde

SCHEERWOLDE – Ook in het dorp Scheerwolde, gelegen aan de poort naar natuurgebied de Weerribben, streden striemende regenbuien, harde windstoten en aangenaam zonlicht om voorrang. De grasmat was hier en daar zompig, maar overwegend goed bespeelbaar en hoewel met enige aarzeling zette de consul het licht op groen voor de wedstrijd v.v. Scheerwolde versus v.v. Vilsteren. In de vorige jaargang zat de thuisclub dicht bij promotie, maar gezien de prestaties tot nu toe is het misschien maar beter dat destijds uitbundige jubel achterwege bleef. Scheerwolde kan niet mee met de elite van 5A, waaronder zo zachtjes aan Vilsteren toe gerekend mag worden. Voor de equipe van trainer Hendri Zwinselman luidt het parool: in het kielzog blijven van het duo DVSV en Hoonhorst en wie weet wat er in de loop van het seizoen nog kan gebeuren. Een ticket voor de nacompetitie is geen utopie, maar een reële optie. Dan mag Scheerwolde niet de bananenschil worden waar de mannen van Zwinselman over uitglijden.
Zwinselman kneep de handen dicht na afloop. “Misschien hebben we twee punten te veel gekregen. Het viel vandaag de goede kant op. Na de 0-2 verzuimen we door te drukken en dat kwam ons bijna duur te staan.” De opening was veelbelovend voor de bezoekers. Wouter Mars opent in het openingskwartier de score, die even later door Fedor Hendriks wordt uitgebouwd. De 0-3 blijft uit en dan wordt het toch spannend, als direct na de thee Cristian Moldovan de aansluiting bewerkstelligt. “Hierna werd het een open wedstrijd en komen we een paar keer goed weg”, herinnert de trainer van Vilsteren zich. Niels Noordman lijkt voor lucht te zorgen als hij het laatste zetje geeft vanuit een corner van Jari Vlierman. Nog geen minuut later krijgt Moldovan iets te veel ruimte en de Roemeense huurling van Scheerwolde zorgt voor de tweede keer voor aansluiting. De mannen van Siemen Pit doen hierna de achternaam van hun trainer eer aan. De thuisclub gaat met flinke pit de strijd aan. De mouwen gaan omhoog en er wordt voor elke centimeter grond geknokt. De bezoekers uit het Vechtdal wankelen, maar schade blijft uit. Zwinselman zweet peentjes en kan pas opgelucht adem halen als in de absolute slotfase Stijn Niens de zege definitief veilig stelt, 2-4.

Stand 5A: Hoonhorst 17-42, DVSV 17-39, Vilsteren 18-38, IJhorst 17-32, BEW 15-30, Old Forward 16-25, Uffelte 17-25, Giethoorn 16-24, Kuinre 16-22, Scheerwolde 17-19, Blankenham 15-13, Diever/Wapse 17-12, Wapserveen 16-4 (-3) en Willemsoord 16-1.

(Archief)foto: Fedor Hendriks, hier in duel met Scheerwolde-captain Eric Schuring, was verantwoordelijk voor de 0-2

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Koningsdag in aangepaste vorm

OMMEN – De Oranjevereniging Ommen gaat ervan uit dat Koningsdag in een aangepaste vorm gevierd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.