Home / / Vilsteren heeft aan een productieve helft genoeg voor de zege

Vilsteren heeft aan een productieve helft genoeg voor de zege

BLANKENHAM/VILSTEREN – Hendri Zwinselman vond een week eerder de tocht naar Scheerwolde een kolere eind, nu mocht hij nog wat langer gaspedaal intrappen. Blankenham. Vanaf het historische havenstadje Blokzijl de kronkelweg op naar het dijkdorp, waar het verraderlijke moeras van de Weerribben abrupt over gaat in de vette klei van de Noordoostpolder. Een uithoek, oftewel nagenoeg vergeten flard Steenwijkerland. Maar hoe klein ook de nederzetting, er staat wel een voetbalakker. Matig onderhouden, maar toch. Hier verdedigen de mannen van v.v. Blankenham wekelijks het blauw en rood, gelijk de kleuren van FC Barcelona, de enige overeenkomst met de Spaanse voetbalgrootmacht, verder in alles een tegenpool daarvan. Blankenham bestaat uit twee elftallen, dat is het. Op de even vertrouwde als egale kunstmat in Vilsteren had de formatie van Zwinselman geen kind aan de dijkbewoners (4-0). Hoe verging het de geelzwarten op het natuurlijke groen in Blankenham?
Voor Fedor en Stefan Hendriks behalve een competitieduel een weerzien met de aldaar wonende familie. Spits Fedor pikte een goaltje mee, terwijl Stefan als doelman keurig de nul hield. Dit gezegd hebbende is de zege verklapt. En de gevreesde voetbalakker? “Bedroevend, bedroevend”, typeerde Zwinselman hoofdschuddend de gesteldheid van het terrein. “Het was een eenzijdig potje. Wij probeerden zo goed en zo kwaad als dat ging te combineren. Zij hanteerden de lange bal. Eigenlijk was het eenrichtingverkeer en bij rust al gespeeld. Na de thee was het bij toeren knetterhard, op het onbenullige af. Stijn Niens en Wouter Mars moesten er geblesseerd af. Ik hoop dat ik ze er zondag weer bij heb.”
Op het harde spel van de thuisclub na had Vilsteren weinig te vrezen. Jeffrey Feijen zette de Vechtdalbewoners in de openingsfase op voorsprong. Voor de ogen van de familie tilde Fedor Hendriks de score op naar 0-2. Feijen had de smaak te pakken en zorgde nog voor de thee dat de wedstrijd gespeeld was, 0-3.

Stand 5A: Hoonhorst 18-45, Vilsteren 19-41, DVSV 18-39, IJhorst 18-35, BEW 16-30, Uffelte 18-28, Giethoorn 17-27, Old Forward 17-25 (45-42), Kuinre 17-25 (30-27), Scheerwolde 18-19, Blankenham 16-13, Diever/Wapse 18-12, Willemsoord 17-4 (14-72) en Wapserveen 17-4 (-3) (17-89).

Ietwat lacherig aanschouwen de spelers van Vilsteren de voetbalakker in Blankenham, door trainer Zwinselman getypeerd als ‘bedroevend slecht’.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Welcome to the family!

(Advertorial) Freeroad is dé Mazda dealer van Midden-Nederland. In de meest dynamische stad Zwolle, mag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.