Home / / Vilsteren fopt Hoonhorst in carnavalsderby

Vilsteren fopt Hoonhorst in carnavalsderby

VILSTEREN – Een week eerder mocht gesproken worden over een carnavalskraker, Piepenplasdorp versus Hakkersdonk. Maar Prins Hendriks de Tweede en Prinses Claudia de Eerste hebben het bevel weer overgedragen aan Koning Voetbal. Op de Molenesch ontving v.v. Vilsteren ‘buurman’ v.v Hoonhorst, koploper en volgens Hendri Zwinselman de gedoodverfde kampioen van 5A. Daarmee wil de trainer van de thuisclub overigens niet zeggen dat hij zich bij voorbaat neerlegt bij een nederlaag, want in de liefde en het voetbal is niets onmogelijk. In Hakkersdonk…, ach nee, laten we gewoon weer spreken van Hoonhorst trok de thuisclub dankzij drie heldere momenten van topschutter Joey Kroes aan het langst eind. Slaagde Vilsteren er in de competitie nieuw leven in te blazen, of waren de bezoekers ongenaakbaar? Optie nummer een! “We stonden goed in de organisatie”, sprak Zwinselman na afloop. “Voor rust hebben we niets weggegeven. We vergaten alleen de 1-0 uit te bouwen. Na de thee wordt het te snel gelijk en kregen ze ook kansen op meer. Gelukkig maken wij 2-1 en 3-1 en toen zag je al enkele supporters van hen afdruipen. Een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning in mijn beleving.”

Op de Molenesch loopt Stijn Niens halverwege het eerste bedrijf de 1-0 binnen. Die wordt amper op gang in het tweede bedrijf teniet gedaan door topschutter Joey Kroes, die daarna verzuimt zijn moyenne op te schroeven. In het slotkwartier valt de beslissing. Fedor Hendriks time! De lang door blessures geteisterde spits laat zien het scoren niet verleerd te zijn en tikt bij de eerste paal een corner van Jari Vlierman binnen. Hoonhorst gaat hierna op jacht naar de 2-2 en verwaarloosd de defensie. De rekening daarvan komt binnen via alweer Hendriks, die tekent voor een fraai slotakkoord. 3-1. “Tevreden? Zeker”, beaamde Zwinselman. “We hebben de competitie weer spannend gemaakt.”

Stand 5A: Hoonhorst 16-39, DVSV 16-36, Vilsteren 17-35, IJhorst 16-29, BEW 14-27, Uffelte 16-25, Giethoorn 15-23, Old Forward 15-22 (40-37), Kuinre 15-22 (27-25), Scheerwolde 15-16, Blankenham 15-13, Diever/Wapse 16-11, Wapserveen 15-4 (-3) en Willemsoord 14-1.

Stijn Niens (nummer 9) zet Vilsteren op voorsprong.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.