Home / / Vernieuwd programma Oranjefeesten Dalfsen 2019

Vernieuwd programma Oranjefeesten Dalfsen 2019

DALFSEN – De voorbereidingen voor de Oranjefeesten in Dalfsen zijn in volle gang. Doordat Koningsdag dit jaar op zaterdag valt, heeft het bestuur keuzes gemaakt qua festiviteiten. Zo wordt er dit jaar geen kleedjesmarkt, Oranjefair en oldtimer toertochten georganiseerd. Daarnaast heeft het bestuur na drie succesvolle jaren besloten om te stoppen met de organisatie van de Dalfser Obstakelloop. “Het werd tijd voor iets nieuws én ook dit jaar is het gelukt om nieuwe activiteiten voor jong en oud te bedenken en te organiseren. Laat je verrassen en doe mee!”

De Oranjefeesten starten op woensdagmiddag 24 april met een prachtige voorstelling in Theater de Stoomfabriek. Theatergroep De Nachtdieren speelt deze middag een prachtige voorstelling, naar het beroemde boek ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw, speciaal voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Tickets zijn te verkrijgen bij ELK voor 3 euro per stuk. Wacht niet te lang, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Mocht je op donderdagavond 25 april nog geen plannen hebben? Spring dan op de fiets en doe mee aan de fietstocht, langs de versierde straten. Zo kom je in je eigen dorp op plekken waar je wellicht nog nooit bent geweest. Daarnaast word je overal hartelijk, gezellig en origineel ontvangen. Echt een aanrader! Voel je welkom op het evenemententerrein tussen 18.00 uur en 19.30 uur. We starten in groepen vanuit de feesttent. Na het fietsen kun je, onder het genot van een drankje in de voortent het juryrapport inleveren.

Tijdens de Nacht van Oranje op vrijdag 26 april komt Starstruck de tent omver blazen! Zij zijn de garantie voor een waanzinnige show vol hits en meezingers. De feesttent opent om 21.00 uur en entree is 5 euro per persoon.
Het programma op Koningsdag (zaterdag 27 april) start met Ochtendgloren om 9.30 uur. Iedereen is welkom op het feestterrein, om deze dag samen te starten en daarna deel te nemen aan: Muzikaal Prentenboek voor de allerkleinsten, Kinderspelen, Highland Games, het Jeu de Boules toernooi of de Drakenbootrace. De optocht van Dalfsen start om 14.00 uur vanaf de Bruinleeuwstraat.

Nieuw op het programma, maar met een dikke knipoog naar het succes van Feessie zo’as Vrogger, presenteren wij de Dalfser kroegavond! DJ Buffel, de band Nikx en DJ Jurrie van Keulen. Deze cocktail van Dalfser helden is de formule voor een typische Dalfser Kroegavond. Ze staan garant voor een feest voor jong én oud(er). De feesttent opent om 20.00 uur en sluit om 23.45 uur. Entree is gratis.

Zondag 28 april start om 9.30 uur met een interkerkelijke Sing-in in de tent. Tijdens deze speciale dienst wordt veel gezongen. Ook is er een korte toespraak door Martijn Dekker uit Assen/Kloosterveen. Het is een interkerkelijk evenement, waarbij iedereen van harte welkom is! Ongeacht een wel of niet kerkelijke achtergrond.
Om 13.00 uur kun je meedoen aan de Historische Dorpswandeling. Aan de hand van oude foto’s van Historische Kring Dalfsen neemt de gids van wandelvereniging Greenshoes u mee door het centrum van Dalfsen en laat u zien wat er in de laatste eeuwen veranderd is. Opgeven voor de wandeling kan via de website en wandelagenda van Greenshoes: www.greenshoes.nl of via www.oranjeverenigingdalfsen.nl

Dit jaar wordt de Kelner Battle op zondagmiddag op het evenemententerrein gehouden! Teams van vier personen gaan de strijd met elkaar aan. Welk team is het parcours de baas en weet het grootste volume alcoholvrije oranjebitter het snelst over de finish te krijgen? De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde wisselbokaal. Een mini-obstakelloop op het feestterrein! Kom de deelnemers aanmoedigen en geniet van dit nieuwe spektakel. Hilarisch en doldwaas! Teams kunnen deze zondag vanaf 12.30 uur het parcours verkennen. Opgave is mogelijk tot 21 april via www.oranjeverenigingdalfsen.nl

Het is nog nét niet zo dat John de Mol contact heeft gezocht met de organisatie van de Orange Pubquiz, maar het concept zou zeker in het straatje van SBS vallen. De vragen die gesteld worden gaan alle kanten uit, maar de echte kenner van Dalfsen heeft een voorsprong(etje)! Het belooft een gezellige middag te worden die zowel ontspannend als fanatiek is. Er wordt gestreden om de roem en de eer en Nikki’s stelt ook meerdere prijzen beschikbaar. Deelname is vanzelfsprekend gratis! Teams mogen uit maximaal zes personen bestaan. Durf jij het aan? Geef je snel op voor deze fanatieke en gezellige activiteit. De pubquiz start om 16.00 uur. Inschrijven kan tot 24 april via onze website www.oranjeverenigingdalfsen.nl.

De Cabaretavond is ook dit jaar dé afsluiter van de Oranjefeesten! Je kunt genieten van optredens van Tobi Kooiman en André Manuel. Comedy van hoog en intelligent niveau, scherp gesneden en zonder blad voor de mond. Kaarten voor de cabaretavond zijn te koop voor slechts €10,- bij Primera Dalfsen en Jumbo Kamphuis.

Oranjevereniging Dalfsen wil hierbij al haar leden bedanken. “Dankzij jouw steun kunnen wij ook dit jaar weer vele activiteiten organiseren. De contributie voor 2019 bedraagt 10 euro per lidmaatschap en wordt rond 12 april via automatische incasso geïnd. Wij zien je graag op en rondom Koningsdag in de feesttent en op het evenemententerrein in Dalfsen!”
Het complete overzicht van de Oranjefeesten in Dalfsen vind je op de website www.oranjeverenigingdalfsen.nl

Foto: Kristian Giesen

Lees ook

Brandweer naar de Spokkeriete

OUDLEUSEN – Vorige week werd een beginnende bosbrand ontdekt aan de Spokkeriete, door opmerkzame wandelaars. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.