Home / / Kandidaat-Statenlid Kees Hofstee uit Ommen: “Vechtdal, daag de Overheid uit!”

Kandidaat-Statenlid Kees Hofstee uit Ommen: “Vechtdal, daag de Overheid uit!”

OMMEN – Kees Hofstee is kandidaat Statenlid voor de VVD en woont met zijn gezin in het Ommen. Hij houdt van het Vechtdal, de mensen, de ruimte en vrijheid die je hier hebt. ‘Het Vechtdal is een krachtig en aantrekkelijk gebied waar mensen naast elkaar staan en hun verantwoordelijkheid durven te nemen’. En… er liggen kansen voor inwoners en organisaties om met Right to Challenge de overheid uit te dagen!

Kees vindt namelijk dat de overheid wel een beetje uitgedaagd mag worden. “Bewoners en organisaties mogen de overheid best wel een beetje kietelen en taken overnemen!”, aldus Kees. “Wanneer mensen overheidstaken beter, slimmer, sneller, goedkoper of anders kunnen dan de overheid, dan mogen ze haar uitdagen om deze taken en budgetten van haar over te nemen. Dit mag sinds eind vorig jaar ook van onze regering. Het is een nieuw recht, het ‘Right to Challenge’. Gemeenten kunnen hieraan meedoen en daarvoor ruimte geven.”

In het Vechtdal ziet Kees wel kansen voor een pilot om de overheid uit te dagen. Juist hier zit het ‘noaberschap’ bij mensen nog in de genen. “Wanneer we met elkaar de schouders ergens onder zetten en iets willen dan komt er iets in beweging!”

Dat zie je al vaak in vele krachtige buurtschappen en buurten in het Vechtdal. Met het ‘Right to Challenge’ ontstaan nu kansen voor bijvoorbeeld buurtschappen en/of bewoners om niet alleen het werk en de verantwoordelijkheid over te nemen. Het gaat ook over het geld.

Kees geeft aan dat veel buurschappen niet alleen bezig zijn met het thema leefbaarheid, maar ook met het thema energie. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de Vinkenbuurt. Hij gaat daar met de kandidaat statenleden van de VVD op 15 maart een bezoek brengen bij een plaatselijke boer die in deze krachtige kern, samen met plaatselijk belang, ideeën heeft ontwikkeld om de buurtschap energieneutraal te maken.

“De buurtschap heeft al veel ervaring opgedaan met de gezamenlijke aanleg van de glasvezel. Misschien kan hier wel een eerste initiatief ontstaan waarbij een buurtschap de mouwen opstroopt en de overheid uitdaagt in de regionale energie transitie!”

Lees ook

Uitreiking eerste nestkastje

DALFSEN – Ook dit jaar deelde de gemeente Dalfsen weer 1.000 gratis nestkastjes uit aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.