Home / / Van timmerman naar zorgboer: “Dit is mijn passie!”

Van timmerman naar zorgboer: “Dit is mijn passie!”

DALFSEN – “Dit is jouw eerste dag als zorgboer, dus pak jij de bus maar om de mensen te halen die hier vandaag aan de slag gaan”, lacht Anja Dijk van de kleinschalige opvangboerderij Villa Kakelbont. Ze zegt dit tegen haar man Wim (57) die zijn baan als timmerman bij Bouwbedrijf van Pijkeren heeft opgezegd om zijn hart te volgen. Na dertig jaar timmerman te zijn geweest, gooit hij nu het roer om.

Terwijl Wim achter het stuur kruipt, trommelt Anja allemaal mensen bij elkaar die, als Wim terugkomt met een volle bus, hem juichend binnenhalen. Ze genieten van taart en feliciteren Wim met deze stap. Ook zijn ex-baas Henk van Pijkeren en werkvoorbereider Bert van Gelder schudden hem de hand. Het bedrijf is vanaf die maandag 25 maart een vakman minder en ze zullen hem missen, al was Wim nog maar drie dagen in de week als timmerman aan het werk. “Ik was al een tijdje aan het afbouwen”, zegt Wim. “Ze zeggen dat ik altijd weer terug kan komen. Maar ondanks de vrijheid die ik had als timmerman ligt mijn passie toch echt in de zorg en de activiteiten van Villa Kakelbont!”

Wim was naast zijn werk als timmerman al volop bezig op de zorgboerderij. Soms wel tot ver in de avonduren. “Het werk was nooit af en we hebben plannen om uit te breiden dus liep ik vaak achter de feiten aan. We hebben onze handen vol met het werk ‘achter de deur’, zoals de administratie en het voorbereiden van bijvoorbeeld het houtproject. De mensen die hier komen voor een zinvolle dagbesteding, willen natuurlijk wel met een goede zaag werken. Al zijn er op dit moment meer vrouwen die naaiwerk doen dan mannen die haardhout zagen, kloven en stapelen.”

Na het gebak kreeg Wim het cadeau aangeboden van Henk Schuurman. Wim en alle aanwezigen mochten in de huifkar een prachtige rondrit door Dalfsen maken! Zijn vrouw Anja zegt: “We hebben fantastische mensen om ons heen, zoals Richard die met Wim achter de schermen van alles regelt en doet. Maar stel dat een personeelslid uit zou vallen. Ik vond die verantwoording best zwaar. Nu maken we er samen iets moois van en hebben we extra handen als we bijvoorbeeld een uitje organiseren.

Er hangt dan ook een bordje met de tekst: ‘Spaar geen centen, maar goede momenten’ en in Villa Kakelbont gaan ze ervoor! “Ja, ik heb mijn baan opgezegd want ik vroeg mezelf af: waar doe je het voor?! Dit heeft mijn passie, dit is wat wij graag doen!”

Meer informatie: www.villakakelbont-dalfsen.nl

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.