Home / / USV boekt belangrijke overwinning op Gorredijk
.

USV boekt belangrijke overwinning op Gorredijk

NIEUWLEUSEN – USV heeft zondagmiddag drie belangrijke punten overgehouden aan het duel met Gorredijk: 3-0.

De druk stond er vanaf het beginsignaal van arbiter Koning vol op. Beide teams hebben de punten keihard nodig om eventuele nacompetitie in de 3e klasse te kunnen ontlopen. Dat gegeven kwam het spelbeeld met name in de eerste helft zeker niet ten goede. Het was van beide kanten een foutenfestival in passes.

Jesmer de Vries van Gorrdeijk zorgde met individuele acties voor constante dreiging op de rechterverdedigingsflank van USV, maar in de afronding vond hij meerdere keren de solide keepende Martijn Scheper op zijn weg. Chiel de Weerd en Niek Hamers kregen nog de beste kansen in het eerste bedrijf voor USV, maar doelman Gerrit Veenstra gaf geen krimp.

Na rust tapte USV uit een ander vaatje en zat de ploeg korter op de tegenstander. Dat had in de 54e minuut ook succes toen Ron Meijerink met een knappe actie zijn tegenstander passeerde en keeper Veenstra volstrekt kansloos liet, 1-0. Toen Jacko Blauw van Gorredijk na een overtreding op Leon Kooiker met rood kon vertrekken kreeg USV meer ruimte. Daar maakte het optimaal gebruik van. Ron Meijerink zette met een assist in de 75e minuut Thijmen Stegeman vrij voor doelman Gerrit Veenstra en de hard werkende middenvelder wist met dit buitenkansje wel raad, 2-0.

Negen minuten later een identieke situatie. Ook dit keer was Meijerink de aangever en de goed ingevallen Max Schaeffer de afmaker, 3-0. Hier bleef het bij en door deze zege heeft USV enige afstand genomen van Gorredijk.

Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen Oldeholtpade op het programma. Om 14.30 uur wordt er op sportpark Olpae in Oldeholtpade afgetrapt.

Lees ook

Margriet Wiedemeyer nieuwe directeur bedrijfsvoering Dimence

REGIO – Margriet Wiedemeyer (1975) start 1 juni als nieuwe directeur bedrijfsvoering bij Dimence. Wiedemeyer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.