Home / / Uniek, gezamenlijk optreden van drie ensembles in de Trefkoele+

Uniek, gezamenlijk optreden van drie ensembles in de Trefkoele+

DALFSEN – Drie voor de prijs van één. Zo zou je het unieke optreden kunnen bestempelen dat popkoor Just for Fun, de slagwerkgroep van Excelsior en Salonorkest Spoom op zaterdag 6 april om 20.00 uur geven. Voor de inwoners van Dalfsen zijn deze drie ensembles vast niet onbekend. Maar dat ze sámen optreden is wel nieuw. Het optreden vindt plaats in de grote zaal van de Trefkoele+ in Dalfsen. Daar brengen de drie ensembles op drie podia hun eigen muziek ten gehore én spelen en zingen ze gezamenlijk een aantal nummers. De presentatie van het programma ligt in handen van de bekende radio- en televisiepresentator Henk Mouwe.

Elk ensemble wordt deze avond gedirigeerd door de eigen dirigent. Voor Just for Fun is dat Dian Heerema, voor de slagwerkgroep van Excelsior is dat Han Peter Mentjox en voor Salonorkest Spoom is dat Roeland Robert.

De voorbereiding van dit gezamenlijke optreden van Just for Fun, Excelsior en Spoom startte al in mei 2017. Niet alleen de besturen, maar ook de dirigenten hebben daarin intensief samengewerkt. Die voorbereiding mag dan misschien lang geweest zijn, maar die tijd was vooral ook heel leuk. Het is niet voor niets dat als titel voor het concert werd gekozen voor ‘Happy Together’. Aan de bekende arrangeur/musicus/componist Peter van der Gaag werd gevraagd een aantal nummers speciaal voor deze avond opnieuw te arrangeren. Drie nummers zijn het geworden, die door de drie ensembles gezamenlijk, heel happy together, worden uitgevoerd. Het publiek kan ook meedoen: het kan meezingen of de musici met kleine slagwerkinstrumenten begeleiden.

Kaartjes zijn in de voorverkoop voor 10 euro te koop bij de Readshop in Dalfsen of bij een van de muzikanten. Aan de zaal kosten de kaartjes 12,50 euro.

Meer informatie over dit concert op de websites van Just for Fun (www.justforfun-dalfsen.nl), Excelsior (www.excelsiordalfsen.nl) en Spoom (www.salonorkestspoom.nl).

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.