Home / / Uitprobeerdienst Dalfsen

Uitprobeerdienst Dalfsen

DALFSEN – In de laatste week van januari konden inwoners van de gemeente Dalfsen kennismaken met slimme leeftechnologie en hulpmiddelen rondom veiligheid. Vanaf heden kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen bij de Infopunten in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen terecht met allerlei vragen over de beschikbare technologie, over internet en vragen over langer thuis blijven wonen.

Gedurende een maand kunt u een hulpmiddel gratis uitproberen waardoor het zelfstandig wonen ondersteund wordt. Het gaat om innovatieve ontwikkelingen en digitale zorgtechnologie, meestal bedacht om uw wooncomfort te vergroten.
Als u niet bent opgegroeid met internet en digitale communicatie kan het best een drempel zijn om een mobiele telefoon of tablet te gaan gebruiken. Toch hoeft dit u niet te weerhouden om mee te blijven doen op het gebied van digitalisering en internet.
De Compaan is hier een voorbeeld van. De Compaan is dé tablet voor ouderen om met familie en vrienden te communiceren. Foto’s en video’s delen, berichten sturen, afspraken maken, een spelletje spelen, internetten, beeldbellen en zelfs een kerkdienst van uw eigen vertrouwde kerk volgen vanuit uw eigen stoel.
Een geschoolde vrijwilliger helpt u bij het leren en gebruiken van technische hulpmiddelen. De producten die u in de uitprobeerdienst kunt lenen zijn allemaal hulpmiddelen waar u veel gemak van kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch openen en sluiten van uw gordijnen, digitaal voordeur slot of een camera deurbel systeem.
Aangezien dit soort hulpmiddelen vaak erg kostbaar zijn is de Uitprobeerdienst ontwikkelt zodat u eerst een maand iets vrijblijvend en gratis kunt uitproberen. Na een maand wordt met u besproken of het daadwerkelijk een geschikte oplossing is en of u overgaat tot aanschaf.
Bent u benieuwd naar de Compaan, of andere producten van de uitprobeerdienst, wilt u meer informatie, een persoonlijke uitleg of de producten geheel vrijblijvend een maand proberen en leren te gebruiken dan kunt u bellen met Saam welzijn telefoonnummer 0529-793012 of een email sturen naar info@saamwelzijn.nl. Onze enthousiaste vrijwilligers vertellen u er graag meer over.

Thuisscan

Tevens is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis en geheel vrijblijvende thuisscan. De thuisscan is een gratis check die geschoolde vrijwilligers bij u thuis zullen doen. Zij lopen aan de hand van een checklist en samen met u alle ruimten in uw woning door. U krijgt handige tips, advies en ideeën om u huis veiliger, gebruiksvriendelijker en levensloopbestendig te maken. Ook hiervoor kunt u bellen met 0529-793012 of mailen naar info@saamwelzijn.nl

Openingstijden Infopunt Dalfsen: Maandag: 10.00 tot 12.00 uur, Dinsdag: 10.00 tot 12.00 uur, 14.00 tot 16.00 uur. Woensdag: 18.30 tot 20.30 uur, Donderdag: 10.00 tot 12.00 uur, 14.00 tot 16.00 uur. Vrijdag: 10.00 tot 12.00 uur.
Openingstijden Infopunt Nieuwleusen: Maandag: 14.00 tot 16.00 uur, Dinsdag: 10.00 tot 12.00 uur, Donderdag: 10.00 tot 12.00 uur, 14.00 tot 16.00 uur, 18.00 tot 20.00 uur.
Openingstijden Infopunt Lemelerveld: Maandag: 09.30 tot 11.30 uur, Woensdag: 13.30 tot 15.30 uur.

Lees ook

Campagne loodvrij vissen start met tweede seizoen

DALFSEN – Op maandag 21 juni is Sportvisserij Oost-Nederland gestart met het tweede seizoen van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.