Home / / Uit Hei en Dennen: Meghan Markle

Uit Hei en Dennen: Meghan Markle

Het valt niet mee om getrouwd te zijn met de tweede zoon van de prins en prinses van Wales. Zou je één van de vele adellijke engelse jongedames zijn geweest uit een goed gesitueerde familie, ach, dan doe je gewoon mee met hun bekakte uitspraak en dito gewoonten. Maar je bent een Amerikaanse Netflix actrice, gescheiden, met een prachtig lichtbruin kleurtje, dochter van een gescheiden ouderpaar. In het conservatieve Engeland, waar na prinses Diana nooit meer iemand uit de band sprong. Oké, drie van de vier prinselijke telgen scheidden. Dat zegt natuurlijk genoeg. Het leven in koninklijke kringen is niet eenvoudig. Eerst wordt je uitbundig onthaald, met de gedachte “kijk nou eens, het kan dus wèl, een prins met een gescheiden gekleurde actrice”, om na het huwelijk uitgekotst te worden door kranten, boulevard pers en bevolking.

Je bent binnen drie maanden zwanger en wordt met je prins naar het hete Australië gestuurd. Ver weg kun je je eerste fouten maken, zonder dat er veel ophef van komt. Toch wordt Iedere stap van jou gevolgd, een doorzichtige rok, foute schoenen, een bh bandje dat er uit piept, het is in dat verre land tòch allemaal wereldnieuws. Dan wordt je beticht van vijandigheid ten aanzien van je schoonzus, de slanke hertogin die later koningin wordt. Je kunt lachen en gezellig praten met je schoonzusje, maar de pers maakt er echt wel een vijandige houding jegens elkaar van. Jij moet achter haar lopen, tweede rang en woont dan ook nog eens naast de a.s. troonopvolgers. In een kleiner appartement dan dat van schoonzusje, met haar drie schitterende koninklijke koters. Na rijp beraad met je echtgenoot verhuis je naar een verder gelegen mooi pand, dat wordt verbouwd naar jouw eigen smaak.

Wat moet je vaak en veel opdraven bij onnozele festiviteiten, alweer een bosje tulpen, een tekening, een selfie, kroelen met een jammerende peuter, kortom, is that all there is? Je leven is “dienen”, we serve! Kun je van hem af? Best wel, alleen je bloedjes van kinderen behoren tot het koninkrijk, je wordt een tweede prinses Diana. Opgejaagd door de paparazzi. Al die ellende weet ze nog niet, wel nee, dat gaat zij veel beter doen dan haar schoonmoeder. Zij houden van elkaar op basis van wederzijdse liefde, dat is voor altijd, in goede en kwade dagen. Dat hoop ik nou zo voor die twee. Engeland is geen Nederland hè.

Antoinette

Lees ook

Jeugdspelers TCO krijgen nieuwe clubshirts

OMMEN – Afgelopen week ontvingen alle jeugdspelers van TCO een nieuw clubshirt. De shirts worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.