Home / / Uit Hei en Dennen: Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen: Hei en Dennen

Verloofde en ik hebben zo af en toe een serieus gesprek over het wel of niet verkopen van mijn in 1997 aangekochte huis ‘Hei en Dennen’. Realistisch gezien zou het een goed idee zijn. De tijd is nu nog gunstig, want hoe lang blijft de hausse in makelaarsland nog staande. Twee mensen op leeftijd (ik tikte eerst ‘bejaarden’) in een huis met dertien kamers is redelijk bizar. Dat vinden wij zelf ook wel eens. Een oud huis heeft onderhoud nodig, vooral aan de buitenkant. Maar ja, dan lopen we weer eens door het huis met aanbouw en dan weten we zeker, dat we spijt krijgen van de verkoop.

Een volgend huis heeft nooit deze sfeer, deze plek met fijne buren om ons heen. Toen ik dit huis kocht was ik 52 jaar. Was ik één van de jongeren in de straat. Nu worden we omringd door echtparen met kleine kinderen. En dat is heel gezellig, we horen ‘s zomers die lieve jonge stemmetjes. Dat er al zoveel mensen om ons heen overleden zijn in deze 22 jaar stemt ons weemoedig. Maar goed, that’s life hè.

Mijn dochters hebben geen enkele interesse in dit huis. De één woont in Frankfurt, de andere in Tytsjerk. Daar hebben ze hun gezinnen, scholen, werk en vrienden. Wat vreemd is, wij zitten overdag voornamelijk in de serre, van ca. 4×5 vierkante meter. Daar zitten de hoge brede ramen en hebben we zicht op de tuin en de straat. Dat betekent dat we zelden in de voor of eetkamer zitten, hoogstens met bezoek. Dus echt alle vertrekken gebruiken? Ja, keuken, bibliotheek, filmkamer, slaapkamer en badkamers. Mmm, nu ik dit schrijf vraag ik me toch even af of dit logisch is. Maar goed, logica weegt niet op tegen het welzijn van ons beiden in dit mooie huis. Vrijdag komt de tuinman weer om alle oude planten te kortwieken en bereiden we de tuin op de lente voor. Half mei worden de vele potten weer gevuld met aarde en zomerbloeiers, na de ijsheiligen hè.

Misschien wordt het weer zo’n prachtige zomer als vorig jaar, hoewel, die extreme hitte mag achterwege blijven. Verloofde wil, na de slaapkamer, ook in de huiskamers airco aanbrengen. Hij kan alles zelf. Zonder hem was ik allang neergestreken in een huis van geringer formaat. Want een verloofde die lief, knap, trouw en technisch begaafd is vind ik natuurlijk nooit meer.

Antoinette

Lees ook

Zoekplaatje: OCO-ijs

De oudste bewaard gebleven foto’s van fotojournalist Herman Wigbels in de regio Ommen zijn gemaakt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.