Home / Nieuws / SV Dalfsen en ASC’62 starten mogelijk met Walking Football

SV Dalfsen en ASC’62 starten mogelijk met Walking Football

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. SV Dalfsen en ASC’62 onderzoeken in hoeverre er in Dalfsen behoefte is aan Walking Football.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken en/of te blijven bij een vereniging.

SV Dalfsen en ASC’62 hebben recentelijk signalen opgevangen dat er in Dalfsen behoefte is aan Walking Football. De Dalfser voetbalverenigingen zijn benieuwd hoeveel interesse er daadwerkelijk is. Bij voldoende animo kan er wellicht een Walking Football-groep in Dalfsen opgezet worden. Heb jij interesse om in Dalfsen aan te sluiten bij een eventueel op te zetten Walking Football-groep? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Wim van der Vegt via tcsenioren@svdalfsen.nl.

Foto: KNVB Media

Lees ook

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis OMMEN – Op woensdag 30 juni om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.