Home / / Steenwijkerwold maatje te groot voor sportclub Balkbrug

Steenwijkerwold maatje te groot voor sportclub Balkbrug

BALKBRUG – Op 25 november van het voorbije jaar kwam sportclub Balkbrug te gast bij Steenwijkerwold een vroege goal van Niels Bramsen niet te boven. Een 1-0 nederlaag was het gevolg. Het was zo’n wedstrijd als vaker dit seizoen: voetballend kwam De Balk goed mee, maar de equipe van Dik Runherd kan niet doorbijten en tuchtigen. Er wordt te weinig gescoord en de punten worden makkelijk ingeleverd. De nacompetitie dreigt voor Balkbrug, dat in ieder geval Aengwirden onder zich moet zien te houden, om een rechtstreekse duikeling naar de vijfde klasse te voorkomen.
“Terecht verloren van een kampioenskandidaat”, verzuchtte Runherd na afloop. “Ze waren een maatje te groot, hoewel ik mijn ploeg moet complimenteren met de getoonde inzet. Misschien dat het anders loopt als de keeper van hun na een half uur op 0-0 niet een geweldige kogel van Lennart Baas uit de kruising tikt. Nee, het zit niet me dit seizoen.” Steenwijkerwold makt de hoge positie waar. De ploeg van Jan Sietse Heida speelt volwassen en geduldig. Rustig blijven. Die goal valt wel. En ja hoor, terwijl de contouren van de rust in zicht komen tikt Peter Dekker vanuit een corner binnenkantje voet raak. Het wordt nog erger als even later Wilko Vroege zijn spits Wilco Stevens in de loop aanspeelt. Stevens weet als echte spits wel raad met dit buitenkansje, 0-2. “Die slag kwamen niet meer te boven”, zag Runherd. “Steenwijkerwold is te uitgekookt om zo’n voorsprong uit handen te geven.”

Stand 4A: Wacker 16-35 (45-18), De Blesse 16-35 (40-20), Steenwijkerwold 15-33, Oranje Zwart 16-33, Steenwijk 15-31, RKO 16-22, VWC 15-18, Ulu Spor 15-16, Kraggenburg 15-15 (22-34), UDIROS 15-15 (20-41), Balkbrug 16-10 en Aengwirden 16-4.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.