Home / / Sportclub Balkbrug struikelt over hekkensluiter Aengwirden

Sportclub Balkbrug struikelt over hekkensluiter Aengwirden

TJALLEBERD – In de gelederen van sportclub Balkrug wordt heel voorzichtig gekeken naar de promotie/degradatieregeling. Om dit ongewisse avontuur te ontlopen moet op de ranglijst een sprongetje gemaakt worden naar plaats 9. Dat is haalbaar. Zaak is wel dat je dan wint van ‘het lelijke eendje’ van 4A. Aengwirden uit het Friese Tjalleberd weet sinds afgelopen voorjaar niet meer wat winnen is. De ploeg van trainer Robbie Dijkstra heeft met slechts een schamel puntje de rode lantaarn stevig in handen en lijkt de zekere degradant. De broekzakken van Dik Runherd puilen ondertussen uit van complimenten. En ja, de trainer van ‘De Balk’ heeft een ploeg die aardig kan ballen, maar elke keer aan de verkeerde kant van de score staat. Dus: vijf voor twaalf, punten pakken nu!
Helaas…, of hoe liep de barre tocht naar het Friese achterland uit op een bittere teleurstelling. “Geloof het of niet”, sprak Runherd na afloop. “We waren het eerste half uur heer en meester en hebben zeker vijf uitgelezen kansen gehad om te scoren. Uiteindelijk lukt dat maar een keer. Te weinig.” Na iets meer dan een half uur scoort Steven Zwiers en lijkt het zonnetje spreekwoordelijk door te breken voor Balkbrug. Dan besluit Dijkstra zichzelf als speler in te zetten en laat zien dat zijn jeugdopleiding bij S.C. Heerenveen en vervolgcarrière bij DIO Oosterwolde nog steeds in de benen zit. De inbreng van de speler/trainer geeft de thuisclub een optater van jewelste. Aengwirden speelt plots met schwung en zelfvertrouwen. Met de rust in aantocht neemt Ronnie Warringa plaats achter een vrije trap en jaagt hem in de touwen. Een domper deze 1-1, net als de 2-1 van Dijkstra in de openingsfase van het tweede bedrijf. Typerend voor de spreekwoordelijke tegenwind is de kogel van Wouter Scholte, die op de deklat uiteen spat. Patrick Bloemberg ontfermt zich over de rebound, maar raakt wederom het aluminium. “Domme pech”, volgens Runherd. Als doelman Joey Overes even later in de fout gaat mag Warringa vrij aanleggen vanaf elf meter en is de wedstrijd gespeeld. Dijkstra gooit in de eindfase nog wat extra zout in de open wond. Eindstand: 4-1.

Stand 4A: De Blesse 15-35, Wacker 15-34, Oranje Zwart 15-32 (39-12), Steenwijkerwold 14-30, Steenwijk 14-28, RKO 15-19, VWC 14-18, Ulu Spor 14-15, Kraggenburg 14-14, UDIROS 14-12, Balkbrug 15-10 en Aengwirden 15-4.

(Archief)foto: Balkbrug zit in zwaar weer en ging in Tjalleberd onderuit tegen hekkensluiter Aengwirden.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.