Home / / Snel duidelijkheid voor eigenaren asbestdaken en saneerders na rapport TNO

Snel duidelijkheid voor eigenaren asbestdaken en saneerders na rapport TNO

REGIO – Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten omdat zij snel duidelijkheid wil voor eigenaren van asbestdaken en asbestsaneerders. Uit een rapport van TNO zou blijken dat de gezondheidsrisico’s van het saneren van asbest kleiner zijn dan gedacht en dat boeren ook zelf aan de slag kunnen met asbestsanering. Wat het CDA Overijssel betreft zijn er nog veel vragen te beantwoorden. Zo wil de fractie weten wat risicoklasse 1 precies inhoudt en of het inderdaad klopt dat boeren zelf hun daken mogen saneren en welke risico’s hieraan verbonden zijn. Daarnaast vraagt de fractie zich af dat als deze TNO uitkomsten de feiten blijken te zijn, hoe het kan dat inwoners van Nederland én de ondernemers in de asbestbranche al die tijd met andere kennis gevoed zijn. Het CDA wil dat inwoners, bedrijven en eigenaren goed en snel geïnformeerd worden, om zo onduidelijkheden te voorkomen

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.