Home / / Ruim honderd deelnemers voor eerste ‘Eten met de buurt’

Ruim honderd deelnemers voor eerste ‘Eten met de buurt’

NIEUWLEUSEN – Donderdagavond werd voor de eerste keer ‘Eten met de buurt’ gehouden in Kulturhus de Spil te Nieuwleusen. “Een groot succes!” liet Jan Kats, beheerder Kulturhus De Spil, enthousiast weten.

Het initiatief hiervoor komt van Vluchtelingenwerk Dalfsen, Saam Welzijn en Kulturhus de Spil. Er waren ruim honderd aanmeldingen van onder andere. nieuwe Nederlanders.
Mensen die de afgelopen 20 jaar in Nederland zijn komen wonen, waren hiervoor uitgenodigd. De bedoeling was om ook vrienden/kennissen, buurman en-vrouw mee te nemen en ook dat de deelnemers de mogelijkheid benutten om thuis zelf een menu klaar te maken en mee te nemen. En dat gebeurde ook, zag Linda Bijsterveld, ambulant begeleidster van Philadelphia. “Naast deze avond – die groter is opgezet – organiseren wij als Interakt Contour ook maandelijks een eetavond. Een ontmoetingspek waar mensen eten maar ook een praatje kunnen maken.” Mirjam Dijsselhof van Vluchtelingenwerk Dalfsen is eveneens enthousiast: “Velen hebben zich uitgesloofd om lekkere buitenlandse gerechten te maken en met anderen te delen.” Maar merkt beheerder Jan Kats op: “Er staat ook degelijke oer-Hollandse kost als boerenkool op het ‘menu’. ”

Tatiq Ghazal uit Syrië, ruim drie jaar in Nieuwleusen, laat zich het eten goed smaken. “Maar dat is niet het belangrijkste, het gaat mij ook vooral om het contact met andere mensen”, laat hij in goed Nederlands weten. “Zo leren we elkaar beter kennen.” Mede dankzij de vrolijke klanken en zang van de plaatselijke coryfee Felicia Westerhof kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde avond.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.