Home / / PvdA-motie aangenomen: extra geld voor mensen die drie jaar op bijstandsniveau leven

PvdA-motie aangenomen: extra geld voor mensen die drie jaar op bijstandsniveau leven

OMMEN – Onlangs is de motie van de PvdA Ommen om de referteperiode van de individuele inkomstentoeslagen te verlagen van vijf naar drie jaar aangenomen. Dat betekent dat mensen op bijstandsniveau niet na vijf jaar, maar na drie jaar een extra bijdrage ontvangen. “Als PvdA Ommen zijn we erg verheugd dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de motie”, zegt plaatsvervangend commissielid René van der Linde.

“Ondanks de aantrekkende arbeidsmarkt blijkt het voor een deel van onze inwoners toch erg moeilijk te zijn om passend werk te vinden. Wanneer je in zo’n situatie zit kan je het gevoel krijgen er niet meer bij te horen in deze maatschappij. Voor deze doelgroep is het dan ook geen overbodige luxe dat niet na vijf jaar, maar na drie jaar leven op bijstandsniveau er een welkome tegemoetkoming vanuit de gemeente komt.” Voor alleenstaanden gaat het om een bedrag van 387 euro, voor een alleenstaande ouder 495 euro en 553 euro voor gehuwden.

Op donderdag 21 maart zal het voorstel in de gemeenteraadsvergadering worden bekrachtigd.

Lees ook

Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari

Het prentenboek Coco kan het! staat centraal DALFSEN – Van 20 t/m 30 januari zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.