Home / / Prima resultaat handbal Morrenhof-Jansen Dalfsen

Prima resultaat handbal Morrenhof-Jansen Dalfsen

DALFSEN – Precies een maand na het competitieduel tussen Morrenhof-Jansen Dalfsen en Cabooter Group / HandbaL Venlo in de Trefkoele+ stonden afgelopen zondag beide teams weer tegenover elkaar. Dit keer ging het om een wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs voor het landkampioenschap. Dalfsen speelt weer thuis, maar omdat de Trefkoele+ niet beschikbaar is dit weekend, werd er gespeeld in de Nieuwe Tijenraan in Raalte. Aangezien volgende week in Venlo beslist wordt welk team er door gaat naar de halve finale van de play-offs tegen HV Quintus moest Dalfsen in deze wedstrijd niet alleen winnen, maar liefst ook nog met een behoorlijk verschil. Gezien wat er allemaal speelde de afgelopen periode, de vreemde hal, de tegenstander die toch beduidend hoger eindigde in de competitie en ook het laatste duel won, was dit op voorhand geen uitgemaakte zaak.
Dalfsen begint fel aan de wedstrijd. Na 8 minuten stond een 3-0 voorsprong op het scorebord, maar hebben ook al 3 speelsters geel gekregen en 1 een tijdstraf van 2 minuten. Venlo is wakker geschud en haakte weer aan tot 11-11. Daarna straft Dalfsen een paar foutjes van Venlo af, en weet Jill Kooij een Limburgse pass te onderscheppen en werd een aanval van Venlo geblokt. In alle tegenaanvallen scoorde Morrenhof-Jansen Dalfsen wel. Ruststand 16 -11. Ook na de hervatting speelde Dalfsen gedreven. Door de scheidsrechters werd dit “beloond” met een aantal 2 minuten-straffen. Venlo maakt hier beperkt gebruik van (17-14). De meiden uit Limburg kregen ineens alle hoeken van het veld te zien en Dalfsen liep ver uit. Met name Quinty van der Horst was op stoom (6 doelpunten in de tweede helft, 8 in totaal), maar ook Nele Antonissen wist het net te vinden (9 scores). De eindstand wordt bepaald op 36 -23. Een prima uitgangspositie is voor de return volgende week zaterdag (16 maart om 20 uur in Venlo). Daarvoor mag even van dit mooie resultaat worden genoten, maar dan moet de focus weer gericht worden op dinsdag 12 maart. Dan staat namelijk een confrontatie voor de beker op het programma met OTTO Work Force / VOC Amsterdam (20.00 uur, Sporthal Elzenhagen in Amsterdam).

Lees ook

Fietstocht van Saam Welzijn vanuit Dalfsen

DALFSEN – Saam Welzijn in Dalfsen houdt op dinsdag 27 juli weer een fietstocht. Vertrek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.