Home / / Pratende fotoalbums voor bewoners Rosengaerde
.

Pratende fotoalbums voor bewoners Rosengaerde

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen heeft vijftien pratende fotoalbums in ontvangst genomen. Hiermee kan muziek of gesproken tekst worden toegevoegd aan foto’s. Het idee is een initiatief van vrijwilliger Carlos Torres.

Torres is oud-werknemer van zorgcentrum Rosengaerde uit Dalfsen en nu actief als vrijwilliger. Hij is verzekerd bij Univé en via zijn verzekering kon hij een aanvraag indienen voor een goed doel. Carlos wilde graag iets doen voor de cliënten van Rosengaerde.

Het idee ontstond om een pratend fotoalbum aan te vragen. Bij dit speciale fotoalbum kun je muziek of gesproken tekst toevoegen aan foto’s. Bijvoorbeeld iemands favoriete muziek of tekst die ingesproken wordt door een familielid. Dit kan mensen met dementie helpen zich dingen te herinneren van hun verleden. Door in dit album te bladeren, raak je makkelijk in gesprek met een oudere met dementie. Op deze manier is het een mooi hulpmiddel, dat zorgt voor een genietmomentje in de dag.

De aanvraag werd ingediend bij de Stichting Voor Elkaar van Univé en goedgekeurd. Met het toegekende bedrag kon Rosengaerde maar liefst vijftien pratende fotoalbums aanschaffen. Deze albums werden dinsdag in aanwezigheid van initiatiefnemer Carlos Torres en verpleegkundige Ellen Slagter aangeboden.

Aly Elsman, teammanager van het verpleeghuis van Rosengaerde, bedankt de betrokkenen: “Wat een mooi initiatief van Carlos. Zo fijn dat hij aan onze cliënten gedacht heeft. Met de fotoalbums kunnen we weer iets extra’s bieden en bijdragen aan het welzijn van onze cliënten. Ook veel dank aan de Stichting Voor Elkaar. Zo zorgen we samen voor mogelijkheden!”

Lees ook

Tricklebolt presenteert single met clip van drive-in concert

LEMELE – De Sallandse band Tricklebolt presenteert vrijdag de eerste single van het nieuwe live-album …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.