Home / / Plezier staat voorop bij Voetbalschool Nieuwleusen

Plezier staat voorop bij Voetbalschool Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Met een daverend applaus van het publiek is bij S.V. Nieuwleusen vorige week de Voetbalschool Nieuwleusen van start gegaan. Voor de feestelijke aftrap van de Voetbalschool kwamen zo’n vijftig enthousiaste kinderen naar het sportpark.

De opening zou opgeleukt worden met een gasttraining van oud-Nieuwleusen speelster Melanie Gerrits, maar zij moest vanwege een ingelaste training bij haar club S.C. Heerenveen, verstek laten gaan. ‘Ze komt een van de komende weken nog wel een gastles geven, maar vandaag helaas dus niet,’ verontschuldigde Paul van den Bergh van de technische commissie bij de opening.

Het deerde de jeugdige deelnemers van de Voetbalschool niet echt. Zij stonden te popelen om met de bal aan de slag te gaan. ‘Alle facetten van het voetbal komen tijdens de wekelijkse bijeenkomsten op woensdag aan de orde,’ licht Wiebe Bonsink de Voetbalschool toe. Een initiatief dat voortkomt uit een circuit-training, waarmee de jeugdtrainers dit seizoen zijn begonnen.

‘Dat was zo’n groot succes dat wij besloten hebben om zoiets ook aan te bieden aan alle kinderen uit Nieuwleusen en omgeving. Hoofddoel is vooral om met elkaar plezier te hebben. Daarnaast is het de bedoeling dat elke deelnemer uiteindelijk een betere voetballer wordt. We werken in kleine groepjes, zodat er heel veel individuele aandacht gegeven kan worden aan de mogelijkheden van elk kind,’ aldus Bonsink. Hij is een van de drie trainers van de Voetbalschool, die tijdens de lessen worden bijgestaan door een groot aantal jeugdvoetballers. Ook tijdens het openingsfeest.

Bonsink kijkt met een glunderende blik naar alle kinderen op het sportveld, die er op zijn aangeven enthousiast op los dribbelen. ‘Zeg nou zelf, dit is toch een feestje’, lacht de trainer. De Voetbalschool wordt elke woensdagmiddag bij S.V. Nieuwleusen gehouden van 16.30 tot 17.30 uur. De Voetbalschool is speciaal bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.

Foto: Geke Lensen

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.