Home / / Platform ‘Groen Gebogen’ wint ASD Duurzaamheidsprijs 2019

Platform ‘Groen Gebogen’ wint ASD Duurzaamheidsprijs 2019

MARIËNBERG – Uit drie genomineerden uit het Vechtdal is Platform ‘Groen Gebogen’ uit Dalfsen de winnaar geworden van de D66 Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs. Dit werd woensdagavond 13 maart bekend gemaakt in Café het Spoor in Marïenberg. De overige twee genomineerden waren De Vechtdalhoeve (Ommen) en Hak4t Slimme Lichtoplossingen bv (Dedemsvaart).

Gerard Brakkee van Groen Gebogen nam de prijs, die door D66 in het leven is geroepen, in ontvangst uit handen van gedeputeerde Dr. Annemieke Traag.
Gepassioneerd vertelde Brakkee hoe burgers in Dalfsen samenwerken om hun leefomgeving duurzaam te veranderen, van plukvelden tot verwijderen van asbest, van het plaatsen van 2000 zonnepanelen tot waterkracht uit de Vecht, onder de noemer van het burgerinitiatief ‘Groen Gebogen’ laten de Dalfsenaren zien wat duurzaam noaberschap is.

De prijs bestaat dit jaar uit een prachtig schilderij van een stukje natuur bij de Vecht, gemaakt door kunstenaar Jeroen Bijl. Brakkee wist te vertellen dat het platform over niet al te lange tijd een nieuw onderkomen zal krijgen, waar het schilderij een mooie plaats zal gaan krijgen.
Dit jaar waren de drie genomineerden: De Vechtdalhoeve (Ommen), Groen Gebogen (Dalfsen) en Hak4t Slimme Lichtoplossingen bv (Dedemsvaart).

De Duurzaamheidsprijs van D66 Vechtdal, die periodiek uitgereikt wordt, ontleent zijn naam aan Antoinette Stegeman-Drijber, die namens D66 lid was van de Ommense gemeenteraad, waar zij zich met name inzette voor duurzaamheid. Zij is onder meer initiatiefnemer van een periodieke Milieuprijs, die uitgereikt werd door D66 Ommen. Toen Antoinette in december 2013 veel te jong overleed, besloot D66 Vechtdal een Vechtdalbreed ingestelde milieuprijs naar haar te vernoemen. Leden van D66 Vechtdal dragen kandidaten hiervoor aan.

Gedeputeerde Dr Annemiek Traag en Gerard Brakkee met het schilderij van Jeroen Bijl.

Foto: Edwin L. Westerhoff

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.