Home / / OZC strandt op groene muur van Volharding Nijverdal

OZC strandt op groene muur van Volharding Nijverdal

OMMEN – Op 27 oktober van het vorige jaar werd op Groot Lochter in Nijverdal de wedstrijd SVVN versus OZC gespeeld. Voorafgaand aan de clash genoot het korps van Martijn Berger van een gezamenlijke broodmaaltijd in eetcafé de Gezelligeit (nee, geen tikfout) in Hellendoorn. En zo dat dan werkt in de voetballerij: speel je de pannen van het dak en ga je met drie punten huiswaarts, dan is er sprake van een ideale voorbereiding welke absoluut voor herhaling vatbaar is. Omgekeerd werkt het net zo. De bezoekers uit Ommen gingen er met 4-1 af en dan is het al snel: zóóó, dat doen we voorlopig niet weer! De voetballers van OZC hadden zichzelf dus vies bij de veter en moesten het doen met een simpel bammetje hagelslag aan de vertrouwde eettafel thuis. Beter?
Nee! Althans niet qua resultaat. Een wat makkelijk gegeven strafschop vormde de inleiding voor een teleurstellende middag voor thuisclub OZC. Op Westbroek verpestte de harde wind veel kijkplezier. De veldacteurs hadden de grootste moeite met het geblaas van windgod Aeolus. Meer dan een half uur lang was het afzien voor de toeschouwers, die getuige waren van een mager kijkspel zonder piekmomenten. Tot Marvin Veerman pal voor rust een steekpass oppikt. De vroege invaller wil het leer langs doelman Patriz Loohuis tikken en doorlopen, maar de doelwachter van Volharding krijgt net een teentje tegen het leer. Weg kans. Zul je net zien. Denkt het thuispubliek aan 1-0, valt de goal aan de andere kant. Veerman wil terugspelen op keeper Rob Schuldink, maar houdt geen rekening met de bolle wangen van Aeolus. Oeps, tikkie aan de harde kant. De doelman van OZC keert de Derbystar, die bij hem van de voet stuitert. Frank Bolink heeft het gezien en sprint de bal na. De spits van SVVN voelt Schuldink in zijn nek. Beiden bereiken tegelijkertijd de bal. Bolink gaat mee in de opruimbeweging van Schuldink en slaat over de kop. Dan klinkt een scherp fluitsignaal. Arbiter Taflan komt aangerend en wijst tot ontzetting van de goalie naar de stip. Roy Mulder mag het vonnis voltrekken. Na rust een herboren OZC. De geelhemden gaan verbeten op zoek naar de gelijkmaker. De strijd wordt grimmig. De bezoekers uit Nijverdal houden stand ten koste van lompe overtredingen, tijdrekken, gele kaarten en Erik Welleweerd, die alle vooroordelen aangaande clubgrensrechters maar wat graag bevestigt. In de slotfase gaat de klok meespelen. Het wordt onrustig en OZC komt achterin een paar keer goed weg en ook het aluminium is de thuisclub gunstig gezind. Met de 90 al op het scorebord verzuimt Niel Koggel tot twee keer toe zichzelf tot gevierd middelpunt te promoveren en OZC naast SVVN te knikken. De 0-1 blijft overeind tot na het eindsignaal van Taflan. De groene muur van Volharding was deze middag niet te slechten voor de thuisclub.

Opstelling: Rob Schuldink; Runhart (10. Veerman), Merjenburgh, Ramon Schuldink, Makkinga; Dunnewind, Tip, Kok; De Lange, Koggel, Aalvink (58. Simons).

Stand 3D: PH 18-50, Bergentheim 18-37, Hellendoorn 18-34 (42-20), Quick ’20 18-34 (45-26), Kloosterhaar 18-31, OZC 18-24, SVVN 18-23, ASV ’57 18-22 (36-33), Mariënberg 18-22 (32-41), Voorwaarts V 18-21, Wilhelminaschool 17-18, DES 18-17, Juliana ’32 17-11 en Blauw Wit ’66 18-8.

OZC doelman Rob Schuldink is de dreigende situatie meester.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.