Home / / OVC ’21 verzuipt in waterballet tegen Bargeres

OVC ’21 verzuipt in waterballet tegen Bargeres

OMMEN – OVC ’21 was zondag solidair met het weer. En dat was bar slecht. Eigenlijk erbarmelijk slecht. Trainer Freek Goeree gaf aan dat de ploeg zich wilde revancheren voor de rampwedstrijd tegen EHS ’85 (5-2 verlies). Die wil straalde de thuisclub in het openingskwartier ook uit, daarna zakte de formatie uit Ommen weg. Diep weg. Omdat tegenstander Bargeres er ook niet veel van bakte was het voor rust amper om aan te gluren. De warmte voor de toeschouwers moest komen van een warme bak koffie halverwege, maar misschien was een biertje voor de schrik beter geweest. Niemand die halverwege rekening hield dat het nog slechter kon. Niemand. Maar het was wel zo. Voor rust wist OVC ’21 geen kans af te dwingen, ondanks een optisch overwicht. De formatie van Goeree gaf echter niets weg en hield het achterin droog. Spreekwoordelijk gezien dan, want ondertussen stopte het met regenen en begon het te gieten, met af en toe een snipper natte sneeuw. Het robuuste Bargeres groeide in dit waterballet, waar de thuisploeg langzaam maar zeker verzoop. Er lukte werkelijk he-le-maal niets. Het gemopper op de tribune was niet van de lucht. De enige opwinding was toen back Wesley Haverkort met een enorme afzwaaier de regenpijp van de dakafvoer schoot en het hemelwater rijkelijk naar beneden kletterde. Het lachen verstomde toen Navid Poyan een hoge voorzet achter Kacper Nadozny knikte. Met nog 25 minuten op de klok op zich voldoende tijd om de schade te repareren, maar het liep voor geen millimeter. De 0-2 zat er eerder aan te komen dan de door het thuispubliek gewenste 1-1. En ja hoor. Wesley Haverkort wil een bal terugkoppen op Nadozny, maar de bal heeft te veel gang. Nadozny keert het speeltuig, maar kan niet klemmen. Leon de Labije pikt de Derbystar op en schuift hem in het lege doel. De thuisclub heeft een offday en dwingt niets af. Langzaam maar zeker stroomt de tribune leeg. Het geloof bij ‘de blauwen’ ebt weg, zowel in het veld als langs de kant.

Opstelling: Nadozny; Leuninge, R. Meijerink, De Wit, Haverkort; J. Meijerink (78. M. Mulder), Ter Burg, L. Mulder (80. Zandman); Mayilyan, Schokker, Nouri.

Stand 4E: Pesse 13-34, HODO 13-31, Titan 15-31, Sweel 15-27, OVC ’21 15-25, KSC 14-23, Wijster 15-21, DSC ’59 15-19, Schoonebeek 14-17, Bargeres 13-14, VIOS (O) 14-14, EHS ’85 14-13, Witteveense Boys 17-7 en DVC ’59 15-6.

Doelman Kloppenburg van Bargeres kan makkelijk plukken. Ook deze voorzet levert OVC ’21 niets op.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Koningsdag in aangepaste vorm

OMMEN – De Oranjevereniging Ommen gaat ervan uit dat Koningsdag in een aangepaste vorm gevierd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.