Home / / Oppositiepartijen verbaasd over betaling vrijwilliger Ommerschans

Oppositiepartijen verbaasd over betaling vrijwilliger Ommerschans

OMMEN – Gerrit de Jonge van de fractie van de VOV wil middels een interpellatiedebat duidelijkheid van het college van burgemeester en wethouders over de toekenning van een subsidie van 2000 euro die via de vereniging Ommerschans aan een vrijwilliger en tevens bestuurslid van die vereniging is verstrekt. Hij heeft hier donderdag 21 maart burgemeester Vroomen, voorzitter van de gemeenteraad, om gevraagd.

De fractie van de VOV wilde van de gemeenteraad (de overige fracties) ook horen hoe zij tegen de verstrekte subsidie, een uitkering aan een vrijwilliger, aan kijken. De gehele gemeenteraad is akkoord gegaan met het houden van het interpellatiedebat.

De fracties van VOV, PvdA, D’66 en VVD voerden het woord en vonden de keuze om een vrijwilliger 2000 euro te geven onacceptabel – overigens heeft ook wethouder Luiten van Hardenberg dezelfde vrijwilliger 2000 euro toegekend. Hiermee is volgens deze fracties duidelijk sprake van willekeur en werkt deze handelswijze precedentwerking in de hand. De VOV heeft gevraagd om volledige openheid van zaken in de besteding van de financiële middelen door de gemeente aan de vereniging Ommerschans.

Een interpellatiedebat is een ingelast debat over een onderwerp dat niet op de agenda van de gemeenteraad staat. Het is voor raadsleden een middel om het college te bevragen over gevoerd beleid of een politiek gevoelig dan wel actueel onderwerp. Een meerderheid van de raad moet instemmen met het houden van een interpellatiedebat.

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.