Home / / Oosterveen’s Ashford Formula Racing boekt progressie in testweek

Oosterveen’s Ashford Formula Racing boekt progressie in testweek

DALFSEN – Jeroen Hilster en het Oosterveen Ashford Formula Racing-team hebben de testdagen in Spanje goed afgesloten. De 17-jarige coureur heeft duidelijk progressie laten zien op de Yamaha R6.

Op het zonnige circuit van Valencia kon hij vorige week dinsdag gelijk al in de buurt komen van tijden die hij vorig jaar ook noteerde op dit circuit. Aan het einde van de dag zette hij dan ook een rondetijd neer die sneller was dan vorig jaar. Ook woensdag werd deze rondetijd nog verder aangescherpt. Op de laatste dag werd de snelste tijd wel aangetikt, maar niet verbeterd. Wel kon het team diverse aanpassingen en set-ups aan de motor testen.

“We hebben gedurende de week enkele aanpassingen gedaan aan de motor”, laat de coureur vanuit het zonnige Valencia weten. “Die stappen pakten goed uit waardoor ik de verbeteringen kon maken.” Ook rijderscoach Tristan Lentink was tevreden over zijn pupil. “Hij heeft flinke stappen gezet die in het seizoen uitgebouwd kunnen worden.”

Teammanager Chris Wienen is tevreden over het rijden van Jeroen: “Omdat hij steeds sneller ging was het ook nodig om een paar aanpassingen te doen aan de motor. Dat pakte direct goed uit met wederom flinke verbeteringen van zijn tijden. Naast de wijzigingen aan de motor heeft ook de begeleiding van rijderscoach Tristan Lentink en het analyseren van de data door Manuël Wienen hieraan bijgedragen.”

Al met al een geslaagde week waarin goed werd samengewerkt tussen coureur en team. Dit biedt volop kansen en mogelijkheden voor de eerste race op zaterdag 6 april. “Ik kijk heel positief terug op deze test met het team en we hebben veel zin in de eerste race,” aldus Hilster. Hij staat te popelen om zijn eerste race te rijden voor het Oosterveen Ashford Racing Team en zich te meten met de overige rijders in het ONK tijdens de OW Supercup 600 race. De toegang op de tribunes van het TT-circuit is gratis.

Foto: Eric Hilster

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.