Home / / Schop de grond in: Ommermars van start

Schop de grond in: Ommermars van start

OMMEN – De schop gaat woensdag letterlijk de grond in op woensdag 27 maart, als het recreatie- en natuurbelevingsproject Ommermars begint. Recreatie-, natuur- en waterbeleving vormen de basis van het project, waarbij educatie en voorlichting een belangrijke rol spelen.

De realisatie van het 20 hectare grote gebied kan van start, nu er overeenstemming is bereikt tussen de Provincie Overijssel, gemeente Ommen, Staatsbosbeheer en Stichting Heidehof. Laatstgenoemde twee partijen kopen ieder een deel van het gebied en werken samen met Burgerinitiatief Ommermars en overheden om het gebied de komende jaren om te vormen naar nieuwe belevingsnatuur.

Sinds 2015 zet Burgerinitiatief Ommermars zich samen met Natuur & Milieu Overijssel in om van de Ommermars de mooiste ontmoetingsplek van Ommen te maken. Een belevingsgebied bij de stad Ommen, waar jong en oud kunnen genieten van natuur en water. Vele Ommenaren hebben meegedacht over de inrichting van dit gebied dat tussen de Vecht en de Ommense wijk De Dante ligt. Sinds 2015 hebben basisscholieren op creatieve wijze vorm gegeven aan hun ideeën voor dit gebied.

Op dit moment is een deel van het gebied in gebruik als landbouwgrond. Het is de bedoeling om in de Ommermars onder andere een vogelkijkscherm, een fietspad en een gedeelte speelnatuur te realiseren. Het Burgerinitiatief blijft betrokken bij de verdere realisatie van deze plannen.

De realisatie wordt mogelijk omdat Heidehof samen met Staatsbosbeheer deelneemt in het project en een deel van de gronden verwerft. De provincie heeft de gronden beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van nieuwe natuur in de Ommermars.

In de Ommermars werken Staatsbosbeheer, Provincie Overijssel, Gemeente Ommen, Burgerinitiatief Ommermars, Stichting Heidehof, Waterschap Vechtstromen, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel samen. Heidehof is tevens initiatiefnemer van de natuurbegraafplaats bij Arriën. De opening daarvan staat later dit jaar gepland.

Foto: Inrichtingsschets Ommermars

Lees ook

Lampie

Zóóó, het gaat gebeuren! Lang genoeg gewacht. Niks krantje lezen. Na een straf ontbijt met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.